den sista september.

 
Den sista september denna lite ömsom ljusa och ömsom lite mer mulna söndagsmorgon. Har precis ätit frukost och har nu tagit en paus i smålyssnandet på en ny ljudCD som jag hämtade på biblioteket i fredags. Jag har fattat tyckte för Mari Ljungstedts böcker om kommissarie Knutas och hans kollegor vid Visbypolisen. Lagom spännande och lagom underhållande! Bara om man kunde få lyssna ifred för vår lille pratsamme älskade 4-åring ;-)
 
 
Ett inlägg från en läsare satte lite griller i huvudet på mig denna morgon. Hon skrev att min blogg hade krånglat den senaste tiden och det inte gick att kommentera här inne bland annat. Man kan fylla i att ingen får kommentera, men jag fyller aldrig i den rutan -  jag vill ju att ni ska kommentera. Mycket. Ibland uppstår detta krångel då även jag besöker andra bloggar och vill kommentera, då kommer ingen kommentarsruta upp...
 
Jag skrev ju häromdagen att min Instagram-läsare krånglade, men efter att jag pratade med svärfar igår, tror jag knappast att det var det felet längre. Även svärfars dator krånglar och han hade hört på radion för några dagar sedan av nyhetsuppläsarna att man ska undvika att använda webbläsaren Internet Explorer för att den krånglar mycket, så nu ville han ha hjälp från oss med att ladda ner en annan läsare.
 
Är det så att du använder Internet Explorer när du surfar? Efter att jag fick hjälp från blogg.se, sa den snälla kundservicetjejjen där de att de inte rekommenderar NÅGON att använda Explorer till att skriva på blogg/läsa på blogg eftersom att den läsaren inte kan tyda bloggs inställningar helt enkelt. De vill att man använder webbläsarna Firefox eller Crome istället! Så här sitter jag nu och surfar med en annan webbläsare medan alla mina bloggfavoriter är sparade i listan på Explorer och givetvis kan jag inte länkarna utantill, haha! Får nog be min söte sambo sedan att hjälpa mig att spara den på nytt igen. Det vill han säkerligen *host*.
 
Nu ska jag ta tag i den sista nytvättade tvätten och sedan får vi se vad dagen kan ge. Känns lite konstigt att åka till jobbet imorgon efter nästan 2 veckors frånvaro, men det ska samtidigt bli lite skönt att komma in i rutiner igen och barnen få komma till förskola/skola. I eftermiddag är det simskoledags och vi får se om vi åker hela familjen eller ej :-)

Ha en finfin söndag!

frågvishet.

 
Gustav, ta på dig en jacka innnan du går ut!
"Vassö då?"
 
Snälla, sitt still i soffan är du gullig!
"Vassö då?"
 
Vad ska vi äta idag mamma? Vi ska äta korv och makaroner tänkte jag.
"Vassö då?"
 
Nu ska vi åka, Olle och Gustav, ta och kissa innan vi sätter oss i bilen!
"Vassö då?"
 
Nu börjar Fångarna på fortet, ska vi titta på det ikväll?
"Vassö då?"
 
Gustav, hoppa ur pyjamasen och ta på dig din tröja istället...
"Vassö då?"
 
Som ni märker. Vi har en exemplarisk 4-åring i huset... självklart en mycket älskad sådan!

To Turkey and back again!

 
 
    
 
Tax Free godis till barnen och en söt städerska som flirtade med oss varje dag och jag försökte att komma ihåg varje kväll att jag skulle lägga en slant när vi åkte hem. Tror ni att jag kom ihåg det sista morgonen...? Hade jättedåligt samvete efteråt och önskade att jag kunde skicka pengar till hotellet. Minst.
 
Men en stor bamsekram till alla de som jobbade där! Alla var v.ä.l.d.i.g.t barnkära och busade med våra barn (speciellt Gustav)! Det fick de tillbaka och barnen uppskattade servitrisernas bus mycket ♥
 
 
Gustav älskade den gula rutschkanan och det gällde att vara med då han kom som blixten nerför!!
 

 
Varenda dag kom det en kille som frågade oss om "water sport maybe" vid stranden. När vi svarade "tomorrow maybe" log han bara. Sista kvällen kom han smygande fram och frågade när vi skulle åka hem, och när vi svarade, hmmm:ade han bara lite sorgligt till svar. Det kändes som att han hade uppskattat oss på något sätt, att vårt lilla sällskap hade underhållit honom med vårt skämtsamma "tomorrow maybe". Främst från syrrans sambo - fast de åkte upp tillsammans sista dagen - vi själva tyckte inte att det var värt pengarna helt enkelt...
 

 
Vårt hotell i skymningen efter en varm kvällspromenad. Man kunde tror att det var ljummet på kvällen, men det var det inte. Pjuh!! Runt 30 grader varje dag på dagen och 27 grader varmt i vattnet gjorde sitt till att det inte blev så svalkande på kvällen heller ;-)
 
 
 
 
I den ena gränden lyx oxh flärd för turister och i den andra fattigdom för dem som bodde där. Just den där biten tog ett extra tag i mitt hjärta och jag undrade vad vi hade där och göra egentligen och hur små mina problem hemma egentligen är och hur "lyckligt" lottad man är som är född av "rätt" personer i "rätt" land. Lite djupt blir det den enes bröd och den andres död, att vi var där som "rika" turister med mat, vin och öl i överflöd medan i några hus bort sålde de mat vid motorvägen för att överleva dagen. Hemskt. Fast det är på oss de överlever...
 
 
Turkiet. Älskade, älskade land med god mat (jag var nog den ende som egentligen uppskattade maten, haha) som jag säkert skulle vilja åka till igen i framtiden. Jag vill nog att barnen ska bli lite äldre innan vi reser igen, så att de är mer självständiga än vad de redan är. Som förstagångsflygare med barn i bilden måste jag ge en stor eloge till er som orkar resa med mindre barn till ett varmare land!! Med flygplaster och miljaders andra stressande folk, långa väntetider, långa köer, spralliga barn som syskonbråkar, hemska upplevelser då plan lyfter (lillkillen darrade som ett asplöv och grät, stackarn) och öronsprång, behöva planera toalettbesök, endast vatten på flaska då man ska upp och göra välling tidigt på morgonen eller sent på kvällen OCH magsjuka.
 
Japp, fastän vi hade All inclusive och undvek vanligt vatten fick Gustav magsjuka och Olle något annat, solsting kanske... så där gick ett dygn och en kväll med plågor i mammahjärtat om att båda barnen också skulle få vätskebrist och att man skulle behöva uppsöka turkiska läkare och herregud vet vad och vi fick turas om att vara på hotellrummet. Då längtade jag hem vill jag erkänna! Nix, jag satsar på att åka om 5 år för att slippa ha ett visst större kalas till mig själv *host, host* då kommer barnen att uppskatta resan ännu mer utan hemlängtan och man orkar göra utflykter mer än bara uppleva sol och bad vid ett hotell med tillhörande strand! Däremot skulle jag mycket väl kunna tänka mig att åka utan barn, hihihi!! Syrran, eller någon annan bekant, är ni på, när åker vi ;-) (sambon kom på att han visst fyller något också om 2 år... jaja, då är Gustav 6 år så då ska det väl gå bättre, haha!)
 
To Turkey and back again!

fredagsproblem.

 
Har ni sovit gott allihop? Det har jag! Och alldeles för länge! Tänk vad gott det är att få sova i sin egen säng :)
 
Upptäckte igår att det verkar som att någon har lagt till något nätfiske på min blogg via Internet Explorer, vet inte vad det är för script som körs... Om någon vet hur man får bort det tar jag tacksamt emot tips, har även kontaktat blogg så får i se vad som händer.
 
Blogglivets baksida antar jag...
 
Uppdatering; det var min länk till Instagram som gör något busigt med min sida, jag fick otrolig snabb hjälp från blogg.se. Tusen tack för det!!! Så nu har jag bytt sida till den och tänkte att jag skulle varna andra att inte använda BadgePiz till att länka sina Instagramfoton på bloggen via Internet Explorer. Det funkar inte.
 
Ha en go´ fredag där ute så får vi höras lite senare!

Hemma igen från Turkiet!

 
Hej!!
 
Förlåt, förlåt, förlåt för alla "sporadiska" inlägg (har sett att besöksstatistiken har dalat lite igen...), men det är ju så att den senaste veckan har jag och min familj med min mamma, pappa, syster och sambo varit i ett 30graders Turkiet och då skrev jag lite tidsinställda inlägg för att det skulle finnas något att läsa här inne på lilla bloggen :-) Tänk vad en vecka går fort och tänk vad man får uppleva under en vecka i något helt annat land, i annat tid och rum, på någon helt annan plats än den man hör hemma på.
 
Lovar att berätta mer imorgon, men nu måste vi "landa" (förlåt, thii), hela 136 mail att gå igenom :-o, tvättmaskinen är redan laddad och barnen sitter uppkrupna under varsinn filt i soffan till "Mästerkatten" och vi ska ta en dusch allesammans nu strax. Ikväll ska jag få duscha i min egen dusch, få dricka varm oboy i min egen mugg och få sova i min egen säng.
 
Borta är bra - men hemma är nog bättre...
 
Eller?? Jo, men tänk vad det är skönt att komma bort en liten stund, från 11+grader och regn!

äppelkakan." - Olle, vill du ha äppelkaka?"
" - Är det äpplen i...?"
" - .... Jaaa... (det är liksom därför det heter ä.p.p.e.l.kaka älskade lilla vän)"
" - Ok! Jag kan ta en liten bit".

Lilla älskling

hotell gyllene kn... orren.


 
 
Ingo hade fått ett uppdrag. Inte Isadora. Inte pappa. Bara Ingo!
Det hördes steg i trappan. Gubbarna bar upp sina grejor till sina rum. De ville inte ha någon hjälp. Men de hade tackat ja till att dricka var sin kopp kaffe efterråt.
- Nu! väste Ritva.
- Okej, sa Ingo.
Och så kröp han blixtsnabbt in under soffbordet. Över bordet la Ritva en alldeles för stor duk, och under duken gömde sig Ingo. Som en hemlig spion.
Två minuter senare dukade Ritva fram kaffe och kakor och sedan kom gubbarna ner för trappan och satte sig i soffan. Det var spännande att gömma sig. I två minuter. Sen var det långtråkigt. Gubbarna pratade bara om jättetråkiga saker. Gamla trasiga saker. Sånt som människor lämnat efter sig för länge sedan. Det verkade som att gubbarna tyckte att det var hur spännande som helst. Ingo gäspade.
Sen hände det äntligen något. Gubben som hette Rolf tappade en kaka på golvet. Ingo tittade på kakan. Den såg god ut. Och ingo var hungrig.
Blixtsnabbt sträckte Ingo ut handen och nappade åt sig kakan. Lika snabbt hamnade den i Ingos mun. Den smakade gott.
Sen hände något som inte var lika bra. Rolf trevade med handen efter kakan på golvet.
- Vart tog den vägen? muttrade han.
Och så lyfte han på duken.
- Hej! sa Ingo.
Rolf stirrade på Ingo där han satt under bordet. Rudolf stirrade också.
- Vad gör du här? frågade han till slut.
- Äter kakor, sa Ingo. Kan jag få en till, tack?
 
 
Älskar barnböcker som innehåller lite underhållning för oss vuxna också. Inte sant?

kvällspromenaden.

 

 
Några bilder under en skön uppfriskande kvällspromenad :-)

lördagsmys.

Vad hittar ni på en lördagskväll som denna :-)

Själva har vi lördagsmys i stor bemärkelse!!


italiensk ostsoppa på fredagskvällen.

 
En av höstens fördelar är att man kan börja äta goda, värmande soppor på kvällen! Ett stort plus tycker jag är om det är en lite matigare variant, så att även barnen gillar något i den.
Här kommer en soppa som jag åt på ett av mina föregående jobb och den är jättegod!
Lite smak som pizza faktiskt :-)
 
ca 400g pasta av valfri sort
1 fp strimlad skinka
½-1 strimlad gul lök
smör att steka i
2,5 dl mjölk eller grädde
5 dl grönsaksbuljong, tärning och vatten
2,5 dl riven gratängost (eller valfri annan riven ost)
salt och peppar
oregano
 
Koka pastan.
Fräs lök och strimlad skinka i smöret och låt fräsa en stund.
Lägg över i en kastrull, koka upp mjölken/grädden och späd med varm buljong.
Låt koka på svag värme i 5 minuter.
Tag av kastrullen från värmen och tillsätt osten och rör väl så att den smälter.
Nu ska inte soppan koka mer, bara sjuda.
Smaksätt med salt, peppar och oregano och lägg i pastan.
 
Njut med ett gott bröd till!
 

kossan är lös.

"Pröva igen om en stund så bör kon vara återförd till sin hage... "
 
Visst. Heja blogg.se. Ibland bara krånglar det och då jag inte är så IQ badboll på det där med datorer egentligen, så får det vara ikväll. Vissa kvällar kommer kossan på besök och ikväll verkar vara en sådan kväll med bilder och allt.
Jag kopplar av framför tv;n istället :-)
 
 
Olles vinterjacka blev ett kapitel för sig då jag tog med vår lille älskade holabandolakille in på Lindex och kassörskan till slut sa med sorglig min att den jackan som jag ville köpa endast fanns i speciellt utvalda affärer. Ohhh! Så det fick bli att ringa runt (jag kan i min desparation göra vad som helst med en 25% rabattkupong i handen, haha) till närliggande Lindexaffärer och jag fick faktiskt napp med en gång! Eftersom vi skulle provinspektera flyget åkte vi någon mil extra bara för jackan.
Så, vinterkläder och skor till barnen, check √ 
Ahhh, skönt!
 
Hur går det själv för er andra i vinterklädeshetsen ;-)
 


en regnig onsdag morgon.

 
Från en solig start på morgonen, sipprar nu regnet ner utanför rutan, hösten har kommit in i en något lite för regnig period tycker jag allt! Imorse var busschauffören verkligen morgonpigg och bussen höll på att backa ut från parkeringen när jag och Olle satte oss i bilen och fick åka iväg med en rivstart! Det är allt lite svårt att veta när den ska komma, för det kan skilja upp emot 5 minuter ibland och låta 7åringen stå och vänta i regnet på bussen är inte så kul, då lillebror sitter hemma och väntar vid bolibompan. Om vi hade försökt att ta med honom i bilen hade vi nog fått åka hela vägen till skolan varje morgon, då båda killarna är som Alfons Åberg på morgonen, "jag ska bara mamma..." haha!
 
Idag tänkte jag dra med vårt lilla bustroll och förhoppningsvis inhandla en vinterjacka till storebror på Lindex som jag har spanat in i ett reklamblad. Är hemma och "vab;ar" idag då vi inte vill riskera någora nya baskelusker på förskolan. Nu får det räcka! Vad vi ska äta idag har jag ingen aning om (!!) och efter att skolan är slut kanske vi drar iväg till flygplasten för att checka in läget! Efter att jag hamnade på bloggs förstasida, kunde jag inte hålla min iver och berättade för en kollega om mina tokerier, så det ska bli spännande att se om hon kan hitta mig i bloggens värld, då jag inte har berättat allt, utan låter henne leta lite. Har du hittat mig ännu tro ;-)
 
Nix, nu får man försöka att fånga dagen - det är iallafall skönt med en extra hemmadag i det lugna lunkets värld!
 

supersnabb korvcouscous på en tisdag.

 

Visst håller ni med om att det ska gå snabbt och lätt med kvällsmaten? Något så gott som supersnabb korvcouscous håller måttet för just detta.

Till detta behöver du;

500 g falukorv eller annan korv

400g couscous eller bulgur

500g fryst grönsaksblandning tex ärter, majs och broccoli

250 g körsbärstomater

Ev olivolja

Salt och peppar

Till servering;

Lättcrème fraiche med tomat och basilika

 

Koka couscousen. Tillaga grönsakerna och skär korven i bitar och bryn den lätt. Fluffa upp couscousen med en gaffel och rör i ev olivolja samt grönsakerna och ½tsk salt och 1 krm peppar.

Vänd i korven och servera med halverade tomater och den smaksatta crème fraichen.

 

Vad bjuder ni själva på när det ska gå snabbt och vara gott och enkelt? Jag vill ha tips, tips :-)

Ska strax försöka mig på att komma iväg till duschen, sambon är och lite snabbt lämnar tillbaka lånade jultidningar hos kusinerna (tänk, behöva tänka jultidningar i september!!?) och barnen sussar sött i deras egen och i min säng. Ser fram emot en tidig sänggång ikväll och bara titta färdigt på X factor. Vilka människor det finns, haha!

 

 

 


måndagssimmet.

 
Sambon ringde och jobbade över ikväll sades det (visst kändes det lite lägligt en sånhär eftermiddag då det återigen står simskola på schemat och jag kände att en timmes spontan eftermiddagslur var på sin plats efter jobbet, visst? Visst?). Jisses, vad kommer den här hösten att sluta om man redan är såhär trött?? Lillebror ville såklart jättegärna åka med till simhallen (idag efter 7 timmar hos mormor, utan feber tack och lov) så det var bara att stuva sig in i bilen och åka :)
 
Från att inte alls vara så noga efter 2 veckors utesim i somras (och vem kan egentligen klandra honom över det, med det vädret...), har nu simkillen vänt om och suckar över att det bara är en halvtimmes träning i vattnet. Han vill ha mer! Och jag är ju jättetacksam över det :) Medan han tränade ryggsim i den varma bassängen passade jag och lillebror på att vara borta på lekområdet, givetvis nerskvätt av många härliga badbarn!
 
Det tog ett tag innan jag fattade vad lillkillen lekte för något i vattnet. Han hade på sig ett par alldeles för stora simglasögon och ville att jag skulle säga "gå!", när han försökte dyka i vattnet. Det var när han till slut konstaterade "men, mamma, åhh, jag hittar inte nyckeln" som jag fattade vad han lekte. Förstår ni?
 
Fångarna på fortet naturligtvis :) Sötnosen där.
 
När vi åkte hem införskaffade vi oss 2 nya par simglasögon. De kan vara bra att ha!

söndag.

 
Annars då?
 
Sambon är iväg och jobbar och själv tog jag en spontan sovmorgon och vaknade upp med ett ryck. Hoppsan!! Men såklart helt underbart... det är fördelen med att ha "större" barn som går och sätter sig och tittar på barnprogram om mornarna så att man kan fortsätta sin sömn med öppen dörr i någon timme (ok, några :-o) till. Tvättmaskinen är igång och jag tror bannemig att nu, nu är det sista tvätten och sedan går jag i tvättstrejk. Att försöka packa fort är inte min grej så jag får väl helt enkelt fortsätta idag. Jag menar, det kommer oftast en massa saker emellan; åka iväg på lite lördagsshopping, lite mathandling, besöka biblioteket, lite strykning av tvätt, lite ljudCD-lyssning (som bara går att göra i köket), checka av alla fina och rara bloggkommentarer som droppar in och till sist en välbehövlig kvällspromenad.  
 
Sånt tar sin lilla tid.
 
Men ser ni bilden här ovan? I fredags fick jag ett mail om att min meandi- beställning redan hade kommit. Mums! Köpte egentligen en helt annan härlig brandbilströja till lillfisen, men då barnen inte hann hem i tid till att titta på kläderna, fick de titta på hemsidan och då var det bara no, no från 4-åringen (som är en mycket medveten liten klädkille...). Han skulle ha den blå. Den blå sporttröjan blev tokstor till storgrabben, så jag funderar på vad jag ska göra med den, men den bruna klänningen var bara helt rätt för mig och den kommer jag förmodligen bo i i höst! Men så undrar jag bara nu; vem är det som betalar egentligen??
 
Btw. Tyckte att lilleman var onödigt grinig igår eftermiddag och när jag kom tillbaka från min promenad hade han 39graders feber. Man fryser inte om nätterna då man har en bastu brevid sig iallafall :) Nu känner jag att vi  inte är annat än sjuka här hemma, så eftermiddagens simskola uteblir och så får vi se vem som får turen att vara hemma imorgon... Igen. 7-åringen ska iväg på kalas om två timmar så det är nog bäst att jag sätter igång med dagens projekt!
 

turkeymoney.

 
Med stormsteg börjar det att närma sig nu. Tänkte att det skulle börjas packas lite smått idag... eller ganska stort, det beror på hur man ser det. Att packa smått är inte min filosofi direkt ;)
 
Och just den biten med pass, piljett, prit, pessar och pesetas har jag förstått, men vad är det man ABSOLUT inte får missa?
 
Någon som är världsvan och som har några tips??

efter regn kommer solsken!

  

Skillnaden mellan 06:30 och 17:00.
 
Vilken himla tur att det sprack upp efter en helt deppig dag från både himlen och i huvudet.
 
Ha en helt underbar fredagkväll allihop!

30. familj.

 
En kvinna. En man. En mamma. En pappa. Och 2 pojkar. En familj!
 
 
Fotoutmaningen är över för denna gång och som vanligt är det lite sorgligt. Jag gillar det konceptet. Skarpt!

galaxer i mina braxer.

 
Idag i fotoutmaningen skulle jag visa en bild på "familj", men alltså, jag bara måste hoppa över till nr 31; glädje! För idag snackar vi glädje. I m.a.s.s.o.r!
 
Imorse, typ 2 minuter innan jag och lilleman skulle sätta oss i bilen, kom jag på att jag var tvungen att kolla en adress på mailen. Upptäcker då en massa nya kommentarer. Men, alltså, vad konstigt? Vart kommer de ifrån bara sådär? 7 st helt nya människor som alla kommenterat min höstbild? Strange.
 
Av en slump, efter en snabb tanke, skrev jag blogg.se i sökfältet och vad får jag se? Min höstbild. På framsidan. Och nu snackar vi DEN framsidan! Fick hjärtklappning och kan erkänna att jag har bitit på naglarna hela dan som varit  fylld med små rosa moln runtomkring!
 
Tack, tack och åter tack om det nu är någon som har tipsat om min lilla blogg till den stora vida världen runtomkring till fina, fina Linda (gå gärna in till henne!!)som tipsade mig till redaktionen, och största tacket till just den på redaktionen som tyckte att mitt lilla inlägg var värt att visa upp. TACK! Det är ju detta jag har väntat på sedan jag började blogga, hihi! 
 
Varmt välkomna allihop och jag lovar att jag ska gå igenom alla kommentarer och titta in hos er alla, det värmer i hjärteroten att ni kommenterat ska ni veta ♥ och jag hoppas ju givetvis att ni hittar något kul att vilja läsa vidare om!
 
 
Om jag hann i tid till jobbet imorse? Tja, ni kan ju gissa ;-)

29. jag.

 
Kristina på ingenvanligdag`s blogg hade en kul variant från sin gamla vänner-bok, så jag tror att jag "lånar" den lite...
 
Namn: Linda Carolina
Födelsedag: 25:e maj
Stjärntecken: Tvilling
Syskon: en lillasyster
Ögonfärg: Något blåa
Hårfärg: Blond
Intressen: Baka efterrätter, äta efterrätter ;) försöka mig på fotografering, vara hemma och pyssla om hemmet, simma, shoppa (alldeles för mkt!), lyssna på ljudCd...  
Favoritfärg: svårt... men jag gillar "baby-varianten", alltså ljusa färger i t.ex. rosa, blått. Vitt/genomskinligt - om det nu är en färg?
Husdjur: Nix, sambon är allergisk. Fast vi kunde ju haft en sköldpadda, orm, vandrande pinne eller liknande,haha!
Favoritmat: Kycklingfile´ i alla dess former, lax i ugn eller kött som får ligga i god marinad på vår Webergrill, kall bea-sås och grekisk sallad. Men framförallt efterrätter - tänk om man kunde leva på det...!
Bästa film: Oj, oj, oj. Kommer ju inte på en enda bra film nu bara för det. Men en film som jag har sett alldeles för många gånger sen min ungdom är "Robin Hood, prince of thieves" med Kevin Kostner. Kan många citat i den filmen vill jag lova. Han har gjort många bra filmer den mannen; Bodyguard, Dansar med vargar.. Men jag gillar action/lite science; Sagan om Ringen, X-men filmerna, Bond... Trolltyg i tomteskogen och Tomten är far till alla barn ;-)   
Bästa bok: 100-åringen som klev ut genom fönstret... är riktigt bra! 
Bästa låt: äsch... älskar musik i massor :)
Favoritskolämne: Idrott var en av favoriterna.
Drömyrke: Barnbiblotikarie, jobba i blomsterbutik, en annan dröm, som säkerligen inte kommer att gå i uppfyllelse, är att jobba i en barnbutik, med kläder; annorlunda leksaker; barnböcker... långt bort från det jag arbetar nu med...
Mest gillar jag: min fritid och min egentid, men lika mycket älskar jag mina barn och min familj, men det som jag mest gillar är just att få en egen liten lugn stund, med en kopp te; en ljudbok; en lång varm dusch... jag gillar att se nya platser och uppleva nya saker och att göra någon glad och att bli glad själv :)
 Minst gillar jag: att ha ont. Som i magen - som "magkatarr" eller vad det nu kan vara... jag som alltid tror det västa är livrädd för att det är något dödligt... :-/ Gillar inte att vara hungrig. Eller människor som ägnar sin större tid till att inte kan förstå andras vardag och deras liv - att de glömt bort hur det är att vara småbarnsförälder t.ex. 
Helst av allt vill jag att: att vår familj hittar ett eget hus som vi båda vill ha, som vi kan flytta till.
Hälsningar till bokens ägare: Det får ju bli till er läsare :)  Ni är några stycken som tittar in dagligen och er vill jag tacka en extra gång, det värmer långt i hjärtat mitt att ni kanske orkar läsa allt strunt som jag skriver och extra glad blir jag när någon kommenterar det jag skriver också ;-)

lediga onsdagen.

Gustav bakade ringar hos farmor häromdagen. Visst är de söta ♥
 
Olle sitter just nu på skolbussen och blir hämtad av morfar efter skolan. Gustav ska snart få kläder på sig och få åka till mormor och umgås med henne i en massa timmar. För jag, jag ska fånga den lediga dagen och dra ut på äventyr.
 
Alldeles själv med en ljudCD i bilen :) Kvalitetstid när man orkar så här mitt i veckan!
 

28. hösttankar.

 
 Vårda om nya höstblommorna. Kunna höstpyssla om i hemmet. Resa till solen med familjen. Fylla huset med värmeljus och äntligen kunna se dem brinna om kvällen. Åka till badhuset och simma. Ligga i soffan med en varm kopp te under en filt. Ta på sig en varm polotröja och fisa runt i för stora fårskinnstofflor. Fredagsmysa med tacos men ändå fortsätta grilla på Webergrillen, fastän det är 5+ ute. Åka till Stockholm på musikal (!!) och hyra film på hemmakväll. Trycka i sig en hel pizza och må dåligt efterråt. Kunna använda stora sjalar/halsdukar igen. Ta massa härliga höstkort med alla underbara färger. Shoppa (vinterkläder...) och köpa jultidningar.
 
Det är några av mina tankar inför hösten, det där med allt regn, förkylningar, rinnande näsor, mer regn, frost på bilrutan, magsjuka och ännu mer regn vill man helst glömma, vilken tur att man har blommiga regnstövlar ♥ 
 

27. soffbild.

 
En bild på hur soffan ska se ut om Gustav får bestämma. Fast ännu hellre om både ryggstöd och sittdyna ligger på golvet och han får sitta på "trädelen" och leka. Då är han lycklig, bland kuddar och 2 st varma filtar som en stor, varm koja...

på begäran. Himmelskt sirapsbröd.

 
Ett bröd som smälter i munnen och som varken behöver jäsas, knådas eller bökas med. Ett bröd helt i min smak!

SIRAPSBRÖD 

0,5 liter Rågsikt

1,5 dl mörk sirap (Jag tar ljus, OBS!!)

2,5 dl filmjölk

0,5 tsk salt

0,5 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda de torra ingredienserna. Filmjölk och sirap ljummas  i en kastrull och blandas i.

Pensla en avlång brödform med smör och häll i degen.

In i ugnen i 60 minuter.

NJUT med massor av smör.

(Brödet kommer från Hannah Graaf, på bloggfamiljen.se)


då man inte har tid att blogga.

 
Städar man undan lite. Fixar iordning. Bakar bröd. Åker till affären en extra gång. Sätter på kaffe och skickar iväg familjen. Blandat med lite öroninflammation och giftinflammation hos barnen...
 
Det är en del som ska göras innan kvällens meandi-party :)
 
Tjingeling!!

26. det käraste jag har.

 

Hur mycket vi än; Bråkar. Gapar. Tjatar. Gnäller. Delar på. Krånglar. Suckar över. Retas. Grälar. Kivas. Tjafsar. Gråter. Djävlas. Lever rövare. I snudd på skilsmässotankar. Gnatar. Snyftar. Klagar...
 
så är det ju så magiskt att de personer som man älskar mest av allt här i världen är just de killar som man gör allt detta med. Dagligen. För evigt.
 
Min familj. Det käraste jag har. Ta mig tusan.

25. min stil.

 
 
Lite härligt naturellt osminkad så här på lördagsförmiddagen bjuder jag på en bild tagen ur verkligheten, vilken tur att jag kan gömma mig bakom kameran :)
 
Men min stil, det är leggins. Så fort jag kommer hem från jobbet, drar jag på mig leggins. Om jag nu inte har leggins på jobbet vill säga... och gärna kjol eller klänningar i alla möjliga varianter. Men jag älskar jeansvarianten.
 
Och så lite lekfullt. Lite färgglatt. Men absolut inget som sticker ut i mängden på något fånigt sätt utan ganska "svensson, svensson". Som lite älskade Meandi. Annars är det lite väl mycket svart i garderoben ...
 
Och armband! Vill ha mer, mer ;)
 
Det är min stil det!

rapport från sjukstugan.

 
Nu kunde jag fått en välbehövlig sovmorgon utan en massa avbrott som gör att man bara blir ännu tröttare när man väl vaknar.
Nu kunde barnen suttit och ätit frukost tillsammans med mormor och morfar.
Nu kunde jag varit på Gekås alldeles allena - ja, från vår familj ;-), eller iallafall varit på väg till Gekås.
 
Men det gör vi inte.
 
1½timme efter att vi lämnat av barnen och åkt och köpt fredagsmysmat och precis hunnit äta färdigt, ringde mamma och sa att Gustav hade jätteont i örat och att han skrek. Han hade ju öroninflammation för 2 månader sedan, så jag blev bombsäker på att han hade fått tillbaka det. Av att höra sitt barn gråta i bakgrunden gör ingen mamma lycklig, så det var bara att sätta sig i bilen och hämta hem grabbarna. Vilken tur att champagnen inte var öppnad... Olle ville stanna över själv till en början, men då han är extra överkänslig mot insektsbett och hans handled just nu är dubbelt så stor som vanligt, såg jag att han till slut fick en tår i ögonvrån och ville åka hem han med. För handens skull. Den där övernattningen får vi spara till en annan gång då vi är friska.
 
Peppar, peppar, vi fick sova hela natten och Gustav kom och väckte sin mamma vid 5.30 utan öronont. En halvtimme senare med bök och stök i sängen, tog jag med han till Tv,n och gick och la mig igen. Men Olle, han har fällt några tårar över handleden på morgonen och på sjukvårdsupplysningen blev de inte klokare, så nu har vi fått en tid till jouren om någon timme. De kommer väl förmodligen säga att det går över av sig själv om några dagar... men man vet ju aldrig.
 
Sambon? Ja, han fick ju privilegiet att åka iväg med jaktlaget hela dagen. Det var visst bara just idag som det gällde med att skjuta/älgtorn... Gekås? Tja, det finns väl kvar till en annan gång... vad är väl en bal på slottet när man får umgås med sina barn en hel dag extra?  Tror nog att det är läge för den gigantiska godispåsen, film och mys i eftermiddag, ska bara överleva läkarbesök och mathandling först med 4-årstrots och syskonbråk... Ska ta och njuta extra noga imorgon eftermiddag. Att jag kommer att ta hand om några barn, åka på simskola eller något annat i den stilen kan en annan bara glömma. För imorgonkväll, är det min kväll. Äntligen!
 
Vad ska ni andra ta och förgylla eran dag med?
 

24. landskap.

 
Landskapet här i "byn" igår då jag var på väg till jobbet på morgonen.
 
 
Godmorgon!!
Det är inte varje dag man vaknar 6:20 då det är fullt slagsmål vid tv;n.... nu är iallafall ordningen återställd, storebror står nog i kön till att gå in till klassrummet och lillebror sitter och tittar på "bompabompa" som han kallar det. Fortfarande sur att han inte får titta på storebrors inspelade "Avatar" på Nickelodeon...
 
Ena dagen strålande sol och nästa regn och helgrå himmel! Innedagen innebär strax att sätta igång med att baka bröd och kanske ett knäckebröd och sedan städa till söndagkväll, då jag får hela huset stormat med vänner och släkt (eller, nåja, några stycken iallafall. Det är ju så fruktansvärt svårt att värva folk när man bor på buschen...). Jag ska nämligen ha ett litet efterlängtat meandi-klädparty här och har lovat kvällsmacka efterråt!  
Biblioteket ska också hinnas med tänkte jag, då jag har lyssnat färdigt på ytterligare en bok av Marie Jungstedt och grabbarna behöver nog ha några nya när vi ändå är där!
 
I eftermiddag väntar höstens utvecklingssamtal med skolkillens nya fröken och ikväll ska faktiskt killarna sova över hos mormor och morfar :-) 
Är det någon som har något tips på den godaste thai-maten?  Det är nämligen det som vi ska äta ikväll alldeles allena - och just inom den matchangern är vi inte så hemmastadda ;-)

den som väntar på något gott från Campadre.

 
Barnens överblivna godispåsar från Lisebergsbesöket lockar något otroligt denna regniga torsdagskväll framför Robinsonfinalen med ett litet glas rött vin och helgstämning för mig då jag är ledig imorgon. Men man kan väl inte äta upp barnens godis? Nej, nej... ;-)
 
Minns ni att jag gjorde en Humanity- armbandbeställning på Campadre för en låååång tid sedan? Nämligen bestämt 30 juli. I mitten på augusti fick jag ett mail om att leveransen var försenad och att de hoppades att det inte ställde till några problem.... nej, nej, visst inte. I samma veva fick jag reda på att armbanden var stora - så att det var försenat gjorde inte så mycket, de kanske t.om hade "glömt" av min beställning, så skulle jag slippa skicka tillbaka armbandet och behöva betala frakt osv... ;-)
 
När inte armbandet kom runt den 30 augusti började jag faktiskt undra...
 
Men, den som väntar på något gott... Idag damp det ner ett vadderat kuvert i brevlådan, med ett tillhörande brev i.
 
"Bäste kund! Tyvärr har vår leverantör inte kunnat leverera armbandet som du beställt på grund av felaktig lagersaldo. Som kompensation för den uteblivna leveransen har vi tillsammans med leverantören ordnat med ett annat armband till dig helt utan kostnad. Vi på Campadre och Humanity ber verkligen om ursäkt för detta!"
 
Jisses. Jisses!! Läste ni också helt utan kostnad med gapande mun? Armbandet är ju för sjuttsingen värt 699kr!! Och det har jag nu gratis hemma på mitt köksbord (eller, jaja, jag köpte även ett annat armband, så det och frakten får jag betala för en liten peng). Jag fick inte det armbandet jag inte ville ha, men ett annat... så frågan är nu, behålla eller sälja?
 
Och det bästa av allt. Det passar mig ganska bra! Det firas med vin. Och godis..??
 

23. ta tillvara på...

 
Har tittat in hos många fotoutmaningsdeltagare och tjuvtittat på vad de tycker att man mest av allt ska ta tillvara på. De flesta skriver om hur viktig just "tiden" är. Tiden tillsammans. Tiden som årstid. Och jag kan inte bara göra annat än att hålla med, tiden är ju verkligen viktig!
 
Jag hade nog själv skrivit om samma sak, om jag inte som vanligt bestämde mig för att välja något helt annat än det som är ganska självklart...
 
Ikväll väljer jag att ta tillvara på allt det som maten och naturen ger oss. Som till exempel bär, till smaskiga pajer och annat onyttigt men ljuvligt lockande ;-)

potensgivarna.

 
 
För ett tag sedan lyssnade jag på en mycket humoristisk och varm ljudbok som gjorde att jag fick många goda skratt!! Potensgivarna är romanen som handlar om systrarna Tilda och Elida Svensson som på ålderns höst bestämmer sig för att starta en postorderfirma i potenssökande medel för att finansiera installationen av en vattenklosett. Det är inte utan stor vånda som de stillsamma systrarna drar igång sin verksamhet... Och när det dimper ner en beställning från deras bror Rutger i Örebro blir de oerhört nervösa, ska deras hemlighet nu komma ut? Med humor beskriver Karin Brunk Holmqvist möten mellan gammalt och nytt, landsbygd och stad.
 
Jag kunde nästan se mig själv och min syster på "ålders höst" starta upp ett eget företag, för potensgivande medel, haha - fast utan att vara ungmöer då förståss ;-)

22. stilleben.

 

Stilleben, med betoning på andra stavelsen: stillében, även kallat nature morte, är en motivkategori inom måleri och fotografi, som bara innehåller föremål. Ofta gäller det sådant som hör till hemmet – bordsserviser, blommor, böcker – men ibland dödskallar (vanitasmotiv), dött villebråd etc. sedda på nära håll.

Sedan 1700-talet har stillebenmåleriet varit mycket populärt och fick ett ytterligare uppsving genom upptäckten av det japanska träsnittet på 1800-talet. Hos Cézanne och andra har stilleben varit ett steg på vägen mot en icke föreställande konst (källa, Wikipedia).

Måste ett stilleben vara litet?
Om inte så väljer jag en av våra kakelugnar (annars får jag väl beundra blomman intill...). Jag menar desto större, desto mer älskad va?
 Älskar iallafall denna ♥
 
Försöker äta frukost samtidigt som jag skriver inlägg, packar lillemannens ryggsäck till skogen, försöker att leta upp en bild på vårt hus att ta med till jobbet för utskrift (scchhh, säg inget). Många bollar i luften på en gång under kort tid - det är väl tur att man är kvinna, eller hur ;-)
 
Lillemann mår betydligt bättre, men då han skrek i 4 omgångar mellan 20-22 igår, och jag lite halvsvettig och lite sur fick springa "skytteltrafik" mellan tv;n och hans säng, funderade jag på om han verkligen är frisk. Förskolan brukar inte ha förmåga att ringa hem då våra barn har varit sjuka heller... ser de barnen där överhuvudtaget kan man undra?? Så nu ska jag ta och göra oss iordning och sedan leka lite s.k. "förskolärarmamma".
 
Tjingeling!

21. hobby.TV-favoriten "Halv åtta hos mig". Min hobby. I alla kategorier!

hosta!

 
 
Hejhej!
 
Startar upp veckan med lite vård av sjukt barn. Lillkillen har haft hosta ett par dagar, men inatt var det så mycket att han var vaken i säkert en timme och fick hostattack efter hostattack. Kan tänka mig att hostan fick en extra skjuts i den varma bassängen igår med något som börjar på bad och slutar på hus.
 
Idag är det inte så mycket med det gamla vanliga med honom vill jag lova. Det är gnälligt, hostigt, ont i magen-aktigt och matvägran. Vilken tur att när man är sjuk, har man privilegiet att få äta onyttiga saker. Som glass och chokladbollar. Fast de kom tillbaka på tallriken med kommentaren "jag gillar inte dessa, mamma!". Vilken tur att det går bra att äta glass iallafall ändå, så att han äter något. Och vilken otur att chokladbollarna står i mitt kylskåp...
 
Försöker att förgylla måndagen så gått det går med lite städ och allmänt röj. I skrivandets stund ligger sjuklingen och sover och jag somnade visst en ½timme brevid jag med ;-) Dricker lite te samtidigt om jag väntar på att sambon ska ringa och meddela om han kan vara hemma imorgon eller om jag ska ta det också. Nämde visst något om baciller härmdagen och nu är de här...!

20. doft.
19. närbild.

 
Dagens närbild på nyprovad middag som blev så himla gott!
 
Kyckling med chili- och ananassås
 
Ingredienser;
300g pasta, eller ris
3st kycklingfilé eller skinka, 600gr
1 burk konserverade ananasskivor
½ rödlök
1-2 msk rapsolja
1 tsk paprikapulver
2,5 dl mellangrädde
1 dl mjölk
1 msk koncentrerad grönsaksfond eller ½ tärning
1 msk maizena
2 - 3 msk sweet chili sås
1 krm vitpeppar
1 tsk salt
 
Gör så här:
1. Koka pasta eller ris i lättsaltat vatten i en gryta enligt förpackningens anvisning.
2. Skär kycklingen eller skinkan i strimlor.
3. Låt ananasen rinna av och skär i mindre bitar.
4. Skala och finhacka löken. Fräs i hälften av oljan i en vid kastrull.
5. Tillsätt ananasbitarna under omrörning.
6. Tillsätt paprikapulver och låt fräsa med i 1-2 min.
7. Tillsätt mellangrädde, mjölk och grönsaksfond (eller en grönsaksbuljongtärning).
8. Rör om och låt koka upp. Red av med maizenan utrörd i lite kallt vatten.
9. Smaka av med sweet chilisås och eventuellt salt och peppar.
10. Bryn kycklingen i resten av oljan i en stekpanna. Salta och peppra.

Servera kycklingen med sås, ris eller pasta tillsammans med lättkokt broccoli.
Tips! För extra smak: strö hackad färsk koriander över kycklingen eller skinkan.
 

mitt ibland kaninerna.

Medan regnet piskar mot rutan denna gråmulna söndagsmorgon tänker man tillbaka på gårdagen och den ljumna höstdagen istället! Det var egentligen tänkt att vi skulle tagit en weekend på Nordens Ark  (ja, jag vet, vi kan inte släppa tanken...) men vi struntade i det helt enkelt och tog en heldag på Liseberg istället!
 
 
Förra året när Gustav slutade med napp ville han ge napparna till alla kaninbebisarna på Liseberg, men då minnet är kortare än kortast, glömdes det helt enkelt av och jag hittade dem i min garderob för någon månad sedan. Nu fick han äntligen stolt ge dem till kaninen "Brandon" som stoppde dem i nappometern och sedan fick han ett fint diplom - som vi sedan turades om att gå och bära ihoprullat i handen hela dagen, så lite skrynkligt är det allt ;)
 
Vår tanke var att det kanske inte skulle vara så mycket folk just denna dag, efter högsäsong och allt....! Döm om vår förvåning då det återigen var över 30 minuters kö in och vi möttes av stora skyltar med "kanindagen" på! Så det var bara att gilla läget och knö bland alla andra, barn har ju så lätt att stå i kö och vänta menar jag... jag ville verkligen åkt den lilla barnberg-och dalbanan "Rabalder" med Olle, men det var bara att glömma då det hela tiden var mellan 40-50 minuters kö till den :-o!
 
Istället var det ingen kö till...
 
 
Lisebergshjulet. Det stora som tidigare stått nere i hamnen. Alltså, jag fattar inte varför jag gick med på att åka med upp i den. Jag gillar fart och fläckt och skulle mycket väl kunna tänkt mig att åka "Kanonen", "Balder" eller vad som, men just höjd är inte min starka sida. Inte heller att gondoljäveln gungade varje gång den stannade och man hörde vinden som ven utanför. Då måde jag lite illa om man säger så. Fattar inte att barnen gillar just den. "Men den är så rolig mamma!" sa Gustav när vi skulle åka. Hmm, visst.
 
Idag väntar stora städförmiddagen för mig - sambon ska visst till garaget. Säkert uträknat.
Det gäller att ta tillvara på dagen då det redan är söndag denna helg och jag vill vara ledig en dag till :( I eftermiddag är det simskola för lillemann och det ska bli lite kul att denna helg kunna åka hela familjen istället för bara mig och lillskrutten förra, då sambon låg och sov. Så får vi se om han plaskar ner hela sällskapet även denna gång som förra med lite arga blickar från den ena simfröken. Det är vår helvilda unge det...
 
Hoppas att ni får en fin sondag!
 

18. färger.


RSS 2.0