slutet på något och början på något annat.

 
 
Idag är sista dagen som vi äter en kvällsmåltid hemma. Som vi duschar tillsammans. Som vi sitter i soffan och trycker i oss popcorn ihop medan lillemann redan har somnat för länge sedan.
Och idag är sista dagen som vi sover i våra sängar allihop här i huset.
 
Imorgon är första dagen som vi äter en kvällsmåltid i andra huset.
Det är första dagen vi duschar i den nya duschen. Första kvällen som vi sitter i soffan allihop och förhoppningsvis kan titta på melodifestivalen ihop medan en varm pizza har fyllt magen och lillemann somnar gott i pappans knä.
Och imorgon sover vi allihop i våra sängar i det andra huset.
 
Något gammalt tar slut och något nytt startar.
Och det känns så himla bra. Och spännande ♥
 

den sista morgonen.


Morgonljuset har vaknat till liv för första gången detta år på den sista morgonen som jag ställer kupevärmaren på 7:00. Den sista morgonen som jag ropar till lillebror vid tv;n att jag kör storebror till bussen. Den sista morgonen som vi åker bort till grannarna och skolkillen hoppar ur bilen för att springa bort till samlingsplatsen och kunna lägga skolväskan på plats för att komma först i kön. Den sista morgonen som han sedan kommer tillbaka några minuter för att småprata hängande på mitt ryggstöd. Som bara vi gör. Och sedan den sista morgonen en glad vinkande unge hoppar ur bilen när bussen kommer.
 
Idag var sista morgonen som skolkillen hoppar på bussen där vi bor om allt går som det ska inför helgen. Nästa vecka kommer han åka buss från vårt nya hus. Nya mornar, nya tider och med nya skoldagar. Nya mornar då vi tillsammans kommer att stå vid vägen och vänta och nya eftermiddagar då jag kommer att stå på samma ställe och vänta.
 

"Mamma, nu spelar vi Uno!" "Jag måste bara göra färdigt mitt te först" "Jag gillar inte te mamma, när jag blir stor dricker jag kaffe som pappa. Då bor jag inte hos min pappis längre, då har jag en egen tjej att bo med och barn". "Hur får man en tjej då?". "Man hittar en så där. En tjej som inte heller vill bo hos sin pappa längre!".
Vissa stunder går hjärtat sönder av ilska till den där lille fisen, men vissa stunder bubblar det över av stolthet.
 
Efter att vi släppt av skolkillen vid bussen spelade vi först Uno och sedan försökte lillemann lära mig skitgubbe. Fast vi fick ge upp då ingen av oss vann efter hans försök till förklaring.
 

Rise and shine.

 
Det är strax två timmar sedan jag slutade jobbet och de har bara sprungit iväg. Lillemann somnade i bilen hem och har sedan han vakande varit på ett riktigt uselt humör och bara tokgnäller konstant över allt. Över yoghurten, över fel flingor, över att det är tråkigt hemma, över att storebror är dum och att mamman är ful, *pjuh* säger jag bara. Så fort sambon kommer hem ska jag slänga mig in i bilen och åka iväg och bland annat köpa in mer rullgardiner och titta på gardiner och handla mat så får jag ett avbrott.
 
Men vad gör allt det där när kinderna blossar av förmiddagens solsken och det är härligt väder ute. Och hade jag inte åkt och handlat, så hade jag nog gått ut en runda istället i den fantastiska eftermiddagssolen. Så fantastiskt att barnen på fritids visst tyckte att det var ok att springa ute både utan jacka och byxor. Fast med vintermössa. De skyddar knoppen iallafall!
 
Hoppas på lika bra väder imorgon då jag är ledig. Tjoohoo!
 
 
Alltså. Är det någon som lyckas med dessa blommor? Tycker att de vissnar i mitt våld med en gång efter att jag köpte in dem för två veckor sedan eller var det tre? Man kan ju inte bara ha gröna blad i hela huset tycker jag.
 
Hoppas att er tisdag har varit lika solig som min!
 

kärlek.


Fnissar gott åt Lina på Familjen Annorlunda som säger "efter att mamma och pappa har varit själva, så kanske det kommer ett litet syskon, men man vet aldrig".
 
I den här familjen visar sig kärlek genom att sambon sitter på måndagskvällen och lappar ihop min gamla rakapparat då jag inte tyckt att den fungerat som den ska efter uppladdning.
 
Äkta kärlek det.

smoothie, mello och en apparat.


"Åhh, mamma, har du gjort den här? Den var ju jäääättegod!"
 
Tur att hallonsmoothie går hem hos 50% av hushållet då man provar nya saker. En viss 5-åring kom tillbaka snabbt med glaset och rynkade på näsan!
 
Söndag igen. Vad tycker man om det? Idag har store sonen lekt med en kompis och jag försökte så gott jag kunde att fixa lite i huset mellan varven. Härliga vänner kom på spontanbesök så tiden rann iväg litegrann där mitt i allt, och vi skrattade gott efter åt att man undrar om dessa spontanbesök är lättare att genomföra nu när vi helt plötsligt bor mer "centralt" till :)
 
Något som iallafall går hem hos lilleman är melodifestivalen. Efter att ha somnat gott igårkväll och missat halva programmet tittade han färdigt på morgonen. Och det var inte vilka jeans som helst som gick hem efteråt då han skulle vara en "hårdrocksman", så det var bara att leta fram de där supersöndriga jeansen som jag var snudd på att slänga häromveckan. Cool ska man vara!
 
Sambon har målat våra garderober inuti, spacklat sovrumstak och självklart kollat på hockeyn. Jag har fixat barnens pyttesmå gardinstänger och kollat hur mycket (eller lite...) tyg som behöver köpas in, städat på den otroligt dammiga toaletten uppe utan lyse, tagit med ännu mer saker från gamla huset och självklart varit mamma och matlagerska under hockeyn *hrmm*.
 
Det verkar som att vi flyttar nästa helg, vågar jag släppa den bomben ;-)
 

Nämde för mamma häromveckan att jag önskade mig en ny köksmaskin då jag gärna skulle vilja kunna baka mer än vad jag gör. Senast vi gjorde egen pizza gjorde jag degen i matberedaren och det svämmade över av deg i den lilla apparaten, haha!
 
Men så idag var det något erbjudande på OBH Nordica som de ville köpa till mig i blivande födelsedagspresent. Men jag bara njaaaa.... Har ju snöat in på Kitchen Aid. Eller en Electrolux som jag såg på Gekås senast.
 
Är Kitchen Aid så bra som de verkar - någon som har en som kan ge ett utlåtande :-) Tänker i banor att önska mig den i inflyttningspresent - en helt perfekt present från min kära syster kanske, hihihi!

 
Nix. Äta färdigt smoothie, ta två griniga barn in i duschen och sedan marsch isäng! Härliga, härliga måndag (hrmff)!!

tomheten.


En liten fundering som uppstod.
 
När man nu har varit utan en hel del inuti köksskåp osv i över två månders tid. Då är väl de sakerna ganska överflödiga, eftersom man klarat sig bra på de saker som man har haft kvar?
 
Tänk då vad mycket man har som man egentligen inte behöver.
 
Ha en härlig lördag ♥

fredagsönskan.

 
 
 
Medan regnet vräker ner utanför började jag denna fredag med att ta med alla (minst) 20 små postItlappar som jag sparat med webbtips, ideér och adresser till både ditt och datt till datorn, men det är svårt att hinna med alla då man lätt halkar in på andra nätsidor som lockar med nya saker. 
 
Lilleman sitter brevid med gigantiska hörlurar på och gör små stön och utlåtanden från sitt Minecraft-spel och gnyr "ohh shiiit" ibland, haha! Men nu behöver jag nog ta tag i dagens små projekt - plocka ner lite mer tavlor? Packa ner mer handdukar? Bädda med nya lakan? Tvätta? Städa? Åka till huset? Listan kan göras lång och jag tar snart ner rubbet till sambons förtret som inte vill bo i en flyttlåda - men en flytt börjar verkligen närma sig!!
 
Ha en finfin fredag!
 
 
 

Några snabba torsdagsbilder.

 

Åh, garderoberna till förvaring av sommar/vinterkläder börjar ta form i vårt lilla utrymme! De passade precis! Vi återanvänder de gamla garderoberna så länge tills vi känner att plånboken åter har tagit tillbaka sin gamla form. Med lite färg inuti och kanske utanpå så funkar det finemang så länge.
 
 
Någon som märker vart en typ 8 år gammal tapet sitter och vart en sprillans ny tar vid? Äsch, skit samma! Grått som grått tänker jag.
 
 
Det som göms i tö kommer upp efter 42år. Lite charmigt ändå. Och så golvet, som jag mer och mer gillar och blir så glad över att vi faktiskt sparade till sist.
 
 
Och så här blev det i vårt sovrum utan stora garderober. Tanken är att det blir en dörr/öppning/dörrar i mitten av väggen istället in till det lilla utrymmet innanför så det blir en walk-in-closet. Men väggen hörrni...tittade på en bild på Instagram häromdagen där innehavaren var så nöjd att de sparat en gammal timmervägg i ett övervåningsbygge. Skulle man göra det med? Nu vore man så där galet fundersam igen fastän det kanske inte ens går att göra.
 

Återigen damm på golvet efter att jag dammsög köket i söndags. Svärfar då......
 

Men, alltså. Halleluja moment! Spisen fungerar igen! Nu slipper jag laga mat hemma och ta med och värma i micron på det nya stället varenda lördag. Tjoho!!
 
 
Njuter en stund av veckans bästa dag. Att sluta klockan 13 på torsdagen och att vara ledig på fredagen. Hur gött är inte det alltså :-)
 

Refreshers.


Tisdag. Barn som kommer till sängen om natten. Alldeles för tidiga mornar. Långa bilköer. Regn. Jobbstress. Sand, sand, sand. Snabbkvällsmat. En sambo som återigen drar till huset. Griniga barn som vägrar gå och lägga sig. Godis och colabegär.
 
Tackar gudarna för den smarta person som kom på att samla en av världens godaste godisar i en stor påse. Och tack gud att jag fann den bara sådär på ett besök på Gekås.
 
Och imorgon är en annan dag. Kram på er ♥

för ungefär ett år sedan.

 
Hej måndag!
 
Bilden ovan är ungefär ett år gammal. Då hade vi varit ett flertal gånger vid vår lilla sjö och åkt skridskor och isen var så tjock att fyrhjulingar hade åkt på den. Vi hade ett flertal gånger tagit med oss pulkan och åkt nerför den lilla backen bakom ladugården. Vi hade gått på vinterpromenader och hade ett flertal gånger grillat korv ute i snön och druckit varm choklad till eldens sprakande. Sånt som jag älskar.
 
Läste inne hos Cicci att där var de lättade över att vintern äntligen nu verkade slut och att de nu tagit fram cyklar osv. Här där vi bor känner jag mig däremot snuvad på vintern. Är så trött på denna gråa vardag med regn och leriga kläder. Vart tog vintern vägen? Vart tog alla skridskoturer vägen som vi skulle spenderat vid sjön? Alla korvgrillningar i solskenet? Undrar om det ens i vinter har funnits någon is på sjön som har hållt.
 
 
Försöker titta på Familjen Annorlunda och förundras över hur de lever ett annorlunda liv än vårat och fnissar lite åt att familjen med 12 barn bara säger "kör på" åt sin son som köper kondomer, haha!
 
Medan sambon återigen är i huset och grejjar ska jag nu ägna mig lite åt annonser på tradera så vi kan betala av den där tapetrullen som svärfar visst handlade in idag och tapetserade färdigt i garderobsutrymmet :) Ett problem mindre √

det ordnade kaoset.

 
"Känsliga tittare varnas i kommande inlägg för skrämmande bilder...."
 
 
Hemma ordnar lille sonen koja i mammas soffa. En aktivitet som jag älskar. Jajjamen.
 
 
Stallet har förvandlats till....? Förråd såklart, enligt sambon. Jajjamen.
 
 
Någon som vill komma och äta en bit på kvällen i blivande matsal?
 

Eller någon som känner för att tvätta/torktumla kanske?
 

Sambon har fått för sig att fortsätta riva tapeter på övervåningen som vi inte alls hade tänkt från början. Jajjamen.
 

Blivande garderobsutrymme. Med en älsklingstapet som blivit över sedan lång tid tillbaka, och en ljusgrå variant som inte alls räckte som vi tänkt. Så nu är nya på gång, som kanske inte alls stämmer i färgskala, men vad gör väl det i en garderob? Det är ju bara vi som vet om det ändå. Och så ni då. Ja, just det :)
 

Någon som vill gästsovaöver i vårt blivande sovrum kanske :)
 
 
Och är det mot förmodan någon som tycker att det inte ser så kaosartat och som undrar vart vi har alla saker som vi redan flyttat. Förrådet.
 
 
Fast i barnens rum sitter det nu iallafall lister kring fönstren. Ska nu bara bearbeta sambon att fixa till det där med att kapa för breda rullgardiner till för smala fönster. Lätt som en plätt. Jajjamen.
 
Var det någon som sa att vi tänkte flytta om sisådär två veckor, haha :)
 
Någon mer som har ett gapande tomt kylskåp? Iväg och handla mat!!
Ha en fin söndag ♥
 

140215

 
Tittar bara in en liten sväng och önskar er alla en fantastisk lördag. Här regnar det så det kan ju inte bli annat än ännu mer fantastiskt idag. Nu kickstartar vi dagen!
 
På återseende ♥

Torsdags-spa.

 
Lillebror var stolt som en tupp då han idag blev inbjuden på spa till fritids där han fick fotbad och tatuering. Storebror tog lite nagellack och hemma fortsatte arbetet med nya tatueringar. Tjusigt värre. Vi får väl se hur länge han tycker hans nya röda naglar är fina, för han var väldigt snabb sen med att fråga om vi hade lackborttagning :)
 
Men hörrni. Imorgon är det fredag och hur skönt är inte det? Ska bara jobba ett antal timmar på jobbet först, sedan hämta upp grabbarna som spenderat dagen hos min mamma och sedan hem till räkorna som väntar till fredagsmyset! Nice.

sportlovsdagen.

 
Förmiddagen spenderades i ishallen på vår lediga dag. Sedan åkte jag och storebror och höll pappa sällskap i det nya huset, han som tapetserade och vi som fyllde skåp, medan lillebror blev inringd till en kompis under några timmar. Och vad passade inte bättre då än att åka på 3D-bio och se Frost med storebror. Bara han och jag. Och så himla mysigt att göra något på tu man hand i hemlis ♥
 
 
 

tid för fika.


Vardagslyx.
 
Att kunna ta ut komptid på eftermiddagen, hämta upp bägge barnen och kunna svara att vi åker förbi bageriet och köper med oss fika då de frågar vad vi ska göra på vår extralediga eftermiddag. Att sedan kunna åka hem, sätta på favoritteét, maka sig ner emellan två barn som luktar förskola och fritids i soffan och titta på Monsters University medan man väntar in sambon som också passade på att åka tidigare från jobbet.
 
Det är vardagslyx när man egentligen inte skulle vara hemma innan flera timmar efterråt. Tyvärr är det ju så att dagen går lite extra fort, men en sväng till nya huset hanns med för att titta på 8åringens rum som nu är färdigt, kvällsmaten blev fixad och familjeduschen avklarad och nu ska vi titta färdigt på bygglov tillsammans, jag och sambon.
 
Imorgon då? Imorgon kommer pappa och hjälper till med tapetsering i nya hallen och jag tänkte att vi skulle kunna åka lite skridskor i ishallen eller gå på bio.
 
Om nu inte natten slutar med att någon spyr då magsjukan verkligen härjar hej vilt på förskolan där nu lille sonen spenderat veckans två första dagar ihop med alldeles för få barn. Hej hopp liksom!
 
Vad har ni själva gjort?

trollkarlar vs renovering.

 
Det hinns inte med så mycket här inne på bloggen då man både revoverar/tapetserar hus och åker på mysig söndagsutflykt med föräldrarna.
 
 
Dagen igår spenderades med att plantera nya blommor i krukor och annat viktigt pyssel (som att bjuda på kaffe till nyfikna besökare, värma mat till hungriga barn och få humorsvägningar på bråkande syskon) som man som tjej ägnar sig åt medan timmarna rusade fram och jag skulle hem och prova på porterstek för första gången.  
 
 

Igår kom min pappa och tapetserade helt färdigt i 5-åringens rum och färgglada tapeter växte fram på en vägg. Den stolte 5åringens önskefärger var orange (man  liksom bara orange, haha??!!), blått och grönt, så gissa om man hoppade högt av glädje då man hittade en tapet med ALLA dessa färger i...!!
 
 
Och sambon och svärfar ägnade sig åt att sätta tillbaka de lister som går att använda igen och måla dem i hallen där det till veckan ska tapetseras, tjoohoo!!
 
Trollkarlen från Oz då? Supercharmig teater, skämtsam och mycket svängig musik och jag satt med ett leende på läpparna konstant. Sambon missade både teater och besök på McD, då han i slutet på förra året valde att inte åka med, men han och svärfar körde ut möbler och började att tapetsera i 8-åringens rum. Tacksam dock för det då jag kunde fylla vår gamla skänk med saker då vi kom tillbaka efter utflykten.
 
Var rädd att världens hoppigaste 5åring inte skulle kunna sitta still i över 2 timmar, men det gick galant. Och som han pratade om teatern och sjöng sånger i bilen på väg hem till skivan som vi köpte. Hjärtat smälter ♥

Bjud på ett leende!

 
Hej på er!
 
Så äntligen kom paketet från Buzzador på posten! Denna gång ska vi testa tre stycken olika borsthuvuden från Oral-B för olika tandvårdsbehov och först ut testar vi borsten FlossAction. Efter tandborstningen känns det som att tandköttet verkligen har fått sig en god massage - så efter endast en dags användning ger jag tummen upp för de otroligt mjuka stråna för djuprengöring mellan tänderna!
På köpet kom det med en tandkräm från Oral-B.
Ännu en tumme upp :-)
 
Vill du också bli en Buzzador och gratis testa olika produkter precis som vi? Gå in HÄR och anmäl dig!
 
Ta hand om dina tänder och bjud på ett leende ♥

besluten.


Läste ett så igenkännande inlägg på Instagram igår att en liten sten föll från hjärtat. Det lät ungefär så här:
 
Just nu känns det som att jag inte vill eller kan ta ett endaste beslut till. Jag vet knappt vad jag tycker är snyggt längre. Vilka lampor? Mattor? Garderober? Vilket antiklimax! Jag som väntat så på detta... man blir liksom osäker på sin egen stil. Nu när det är på riktigt och man vill att det ska hålla länge, blir beslutångesten stor.
 
Och så känns det och det är säkert alldeles normalt. Vilka golvlister är snygga? Vilka taklister ska man ha? Vilket golv? Hur ska vi ha det i vårt sovrum? Och samtidigt sitter den där lilla ängeln på axeln och säger - men herregud... det är ju bara en list - ta vilken som!! Nästan att man hade önskat att någon som var superduktig på allt det där bara gjorde det åt en! Samtidigt behöver allt ta sin tid och det är lite att man känner att man inte tänker riktigt klart. Helt plötsligt! Eller orkar tänka klart. Eller att plånboken har råd att tänka klart. 
 
Allt som var så lätt i början... men ändå beslut som ganska snart måste tas, då man vill bli färdig och jag mår samtidigt lite dåligt över att vi inte gör klart i ett rum och går vidare till nästa - och inte som nu river och röjjer och donar i vartenda rum samtidigt. Stressmoment!
 
Vi behöver ju självklart bo in oss med andra saker, då kommer nog känslan av lust tillbaka så småningom. Men samtidigt som det börjar bli lite jobbigt, är det samtidigt så roligt, men man kör liksom fast. Ta bara det där med gigantiska köksbord vs minimalistiskt köksutrymme....
 
 
Och så leveranstider. Att svärfar beställer fönsterbrädor på sitt vanliga favoritställe som fortfarande inte verkar har kommit, då man kan åka till ett annat ställe och hämta ut dem direkt. Att sovrumsdörrarna som vi först trodde att vi kunde ta med oss samma dag från byggfirman, till slut visst skulle ta 18 dagar. Sedan kom det ett brev att de kommer v11. Kanske lika gott nu, för barnen kan lika gärna sova utan dörrar ett tag...
 
Och så betalning. Bara det kan göra att man börjar bråka lite smått med varandra. Ekonomin. Att banken inte godkänner att man lånar upp till extra renoveringspengar, utan att man då är tvungen att ta ett lån till som man inte är så sugen på. Och att svärfar handlar gips, reglar, lack och färg hej vilt och säger att "det där med betalningen tar vi sedan när ni har flyttat in..." Vad menar han då? Att vi får en megamegafaktura? Att det blir någon slags avbetalning? Att det blir något slags arv? Eller lyxfällan nästa?
 
Och så det där med renovering. På ett sätt tycker jag att det är fantastiskt att svärfar går där som vår lilla hustomte med egen nyckel och fixar allt så att vi kanske kan flytta om någon vecka, och på ett annat sätt får sambon son-far-utbrott då han känner sig snuvad på renoveringen i hans eget hus. Sånt där kreativt och pyssligt jobb som bara han älskar. Och vill vara delaktig i. Att svärfar nu kanske måste dämpa sig och låta oss ta över -. och inte han. Känner han sig stressad bara för att jag skrev på facebook för ett tag sedan "bara vi kan flytta någongång" då alla kom med fina kommentarer om golv osv? Det är sånt man tänker på.
 
Äsch. Vad menade jag med detta inlägg? Att känslan av olust tar överhanden och att man hoppas att lusten kommer tillbaka. Att man blir osäker på sin stil och sina val. Men att det egentligen är tur att vi står här med dubbla hyror i dagsläget då vi slipper bo mitt i renoveringen. Och att jag hoppas att vi snart kan flytta, tjoohoo!!  
 
Just det. Det var det jag menade.

valet till skolan.

 
Fick hem blanketten igår - det är så dags för vår minste att börja förskoleklass till hösten. Han den där lille killen som inte kan säga R, han som fortfarande vill vara en liten bebis, säga mammis och pappis och Gustis och krypa upp i famnen, som vill bli matad och som är så fruktansvärt trotsig ut i fingerspetsarna att hans mamma börjar gråta av bara tanken. Och han den där lille killen som kommer att åka skolbuss till skolan vissa dagar - tack och lov ihop med storebror.
 
Han fyller 6 år till sommaren. Tänk vad tiden går! Är han då redo för skolan? Hoppas det ♥
 

det kom ett paket.

 
När paketen är efterlängtade är de extra kul att få till slut, för denna har jag väntat, väntat och väntat på - till och med varit nervös över att nätaffären blåst mig på pengarna då jag inte fått någon som helst sändningsbekräftelse. Men igår kom så ett Sms, jippie!!
 
"Men mamma, är den ny? Den ser ju helt gammal och skruttig ut..." var 5-åringens kommentar och så var det inte mer med det.
 
Kan ni gissa vad det är ;-)
 

Och så här trötta är vi några stycken idag efter en helt sanslös vaken natt. Har längtat efter sängen mest hela dagen på jobbet, men när man väl äntligen kommer hem tidigt efter jobbet - då håller man igång så man inte minns hur trött man var på morgonen...
 
Ha nu en fin tisdagseftermiddag ♥
 

Tjoohooo!!

 
Kommer hem efter en hysteriskt lång dag på jobbet med jobb och föreläsning - att arbeta som pedagog har ibland verkligen sina nackdelar... Men så kommer man hem till en sambo som har fixat allt det där med att lägga bägge barnen och man tassar upp och pussar godnatt på varma små pannor och när man kommer ner så sägs det att biobiljetterna har kommit idag. Och då glömmer man vips av allt det där andra, att man är så trött och så hängig och så sur.
 
För visst är det så att bägge barnen har vunnit biobiljetter till nya legofilmen då jag för en tid sedan mailade in en tävling på BR-Leksaker. Man kunde vinna antingen lego från filmen eller biobiljetter och nu ligger det inte mindre än 8 st biljetter på köksbordet. Innebär det att vi går två gånger eller innebär det att vi ger bort 4 biljetter till en annan glad familj - vi får se :-)
 
Hoppas att ni har haft en fin dag - nu ska jag isäng!!

söndagen.


Älskar att vara ledig på fredagen för då blir söndagen inte så hektisk, nu en dag för tidigt är det måndag imorgon igen och söndagsångesten har fallit på för länge sedan....
 
Det blev iallafall en dag då jag som jägaränka öppnade upp hemmet för lek och högljudda lekar i flera timmar efter att ha lovat barnen kompislek så många gånger förut. Men det blev till slut ändå en dag med lite trevligt klädparty hos en fin vän med alldeles för många fina (och dyra) kläder som vanligt, och det blev en dag då jag äntligen fick städat hemma och tvättat golvet. Visst är det konstigt det där att man bara hinner orkar städa undervåningen och inte övervåningen?
 
 Ytterligare en helg till ända. Och nu måste jag krypa till kojs!
 
 

under eftermiddagen som gick.

 
Då startade först barnen lite arbete i form av snöskottning för att sedan avsluta med högljudd brottningsmatch framför Star Wars. Då upptäckte jag till sist att hur fint svart köksgolv än är, är det fullkomligt hopplöst då man har småbarn som knaprar pepparkakor hej vilt och spiller under bordet. Då fick jag återigen ett städryck då jag tröttnade på hur dammigt det var på undervåningen efter allt slipande på övervåningen och vi kom på till sist att vi måste sätta upp en dörr i hallen snart då det ska slipas spackel till veckan.
 
Då laserade svärfar färdigt övervåningen och jag gick med väldigt spända ben upp för trappan och blundade med ena ögat så inte hela golvet skulle vara alldeles kritvitt. Vilket det inte var efter två laseringar.... Då värmde vi helt provosoriskt färdigköpt soppa i micron i brist på spis. Och så trodde ju jag att jag kunde fylla det där efterlängtade linneskåpet som kom på plats idag med saker - men vi har ju varken satt golvlister i rummet eller rätt möbeltassar under (skåpet står därför helt snett, haha)...!
 
Och så ser ni att i den här familjen har vi inte fastnat för den så populära Lchf-metoden.
 
Nu blir det melodifestivaaaaaaal för hela slanten. Tjoohoo!!!

RSS 2.0