duracellkaninen med det lilla extra.

 
En mysig ledig dag som skulle firas med fika på ett café och efter en glass i solen, blev helt plötsligt vänd åt andra hållet efter det sista avslutande besöket hos BVC igår. Enligt sköterskan där skulle sonen lämnat sin "kurva" och nu blivit på gränsen till överviktig. "Men ni har inte en sån där check studsmatta som ni kan ha och studsa och motionera på" försökte hon säga sådär lite glatt. Tårarna brände bakom solglasögonen i bilen efteråt.
 
Sedan 9 år tillbaka har det gnatats om dessa förbaskade kurvor; ibland är huvudet för stort och ibland är längden för kort och ibland är vikten för stor och det ska gnatas om till leda. Tacka gudarna att det var det sista besöket på BVC nu när sonen ska upp i skolan för tjatet står mig upp i halsen. Inte E.N enda fråga hur man lever i allmänhet annars; hur mycket man rör på sig, ifall man spelar någon sport eller vad man äter eller hur mycket man är ute i naturen eller inte. De bara kollar på sin dataskärm och pekar. Är det bra så kvittras det och är det inte bra ska det ältas. Snacka om att de kan knäcka vilken liten ynklig morsa som helst med sina påhopp som inte har styrkan att säga ifrån. Jag vet att vi redan förra året bestämde att sambon skulle gå på mötet då han har mer "ruter" i sig, nu glömde vi av och jag gick bara skamsen därifrån utan att få fram ett ord med tårarna brännande bakom ögonlocken som det alltid blir då jag är arg. Tack mamma för den ärvda biten.

Var helt knäckt igår och kan nu inte tänka på annat. Idag fyllde jag i vår egna lilla bok som vi har hemma och där följer han sin "egen" kurva precis som han ska. Inte den där idealkurvan som de håller på att tjata om, utan sin egen. Inte så som hon visade mig igår där han hoppat över flera steg och nu var överviktig. Blev så arg att jag ringde idag och talade in ett långt meddelande till sköterskan om att hon kanske bör titta på sin lilla skärm igen.
 
Det är väl klart att man inte vill att ens barn ska väga för mycket. Resultatet av detta blir ju bara att man inte kommer låta sina barn äta för mycket, eller typ ta för många kakor, som att låta sin egen ätstörning gå ut över dem. När inte ens barnen är feta vad man själv anser... Inte smala, men absolut inte feta heller. Hade de varit det hade jag tagit hjälp för länge sedan. Storebror funderar jag mer över med allt stillasittande i skolan och när han kommer hem ihop med matintag - men att en brottarkropp med breda axlar och starka ben som absolut ALDRIG är i stillhet skulle vara överviktig, som inte ens gillar sötsaker, det går väl inte ihop med svenska idealet trådsmalt och spinkigt så att revbenen syns?
 
Bara för att strunta i allt skitprat bakade jag och lilleman hallongrottor igårkväll. De där förbannade kurvorna kan BVC ta och stoppa upp i halsen!
 
Så det så. Tack för det gnatiga kvällsordet.
 
 

Kommentarer
Postat av: Malin

Haha, de är vrkligen helt sjukt! :o
berättade de för patricia o hon sa att när hugo ar på 3 års kontroll nu så var han underviktig o de skulle anmäla henne till socialen. Hon blev svinförbannad o bad kärringen titta på kurvan sedan han föddes o då ändrade hon sig när hon såg att han alltid legat under... dessa knepiga kurvor o sjuka ideal! Go gustav <3

2014-07-05 @ 20:50:57
URL: http://lillstrumpanmolle.blogg.se
Postat av: Linda N

Galet! Ibland får man bara slå dövörat till. Men självklart blir man ledsen. ♡

2014-07-08 @ 00:01:32
URL: http://www.jagochminafina.blogg.se
Postat av: Anna

Jävla skitkurvor! Blir så arg när allt bara styrs av statistik och diagram. Helvete va fel det är! Hade de bara frågat om livsstil, matvanor och motion kan de ha en yttepytteliten rätt att få yttra sig, men nu borde de bara hålla käft.

Åh va jag måste lära mig att tagga inför kommande bvc-besök, det hör jag ju. Är precis som du, konflikträdd och "ynklig" i sådana lägen.

Skönt att du står på dig i efterhand (heja dig!) och att du inte tar åt dig av struntet. Ni har två välskapta barn som så vitt jag förstår har lust och ork till massa aktiviteter, och ni låter dem aktivera sig. DET är det viktigaste!

2014-07-09 @ 10:46:10
URL: http://gronanna.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0