på tal om knoppar.

 
 
På tal om knoppar. Det finns några knoppar som jag avskyr. 
 
Nu har kriget börjat. 

knoppar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alla knoppar om våren.
Kan bara gå och supa in frisk luft bland alla knoppar i vår stora trädgård. Den där vilda trädgården, den som inte är så himla lätt att tämja, fast vi försöker. 
 
På ett sätt går jag och bara suckar över allt det vilda och orkar inte göra ett enda skvatt för att jag inte vet i vilken ände som jag ska börja i, men på ett annat kan jag bara gå och le åt allt. Att detta faktiskt är vårt, vårt egna, som en dag med lite hårt arbete faktiskt kan bli något bra.
 
Fast att vara gift med en Bosse Rappne hade ju inte varit fel, någon som bara hade pekat och planterat färdigt på några sekunder ;-) 
 
 
Hur har ni det? 
 
Här har lillebror och pappan precis studsat in geom dörren efter dagens fotbollsträning. Storebror satt och väntade i soffan när jag kom hem efter ytterligare en lång dag på jobbet och jag landade bredvid. Ibland känns det som att man bor på jobbet... och man orkar inget, hinner inget och vill inget. Typ.
 
Därför ska jag nu ta och snosa lite i en 6-årings schampooluktande blöta hår innan det är sängdags och lite vardagsfix tar vid när man egentligen vill landa i soffan. 
Ekorrhjulets mer oglamorösa sida.
 
kram på er ♥
 

18 år.

 
I 18 år har det varit vi två i sol och regn, kärlek och krig, nöd och lust ♥
 
I fredags lämnade vi barnen till övernattning, drog till Göteborg och åt gott tills magarna stod rakt ut på oss bägge två.
Efter gick vi på bio och såg "run all night". 
 
Inte någon höjdarfilm direkt, men helt ok att titta på en sleten och sårad Joel Kinnaman ;-) 
 

fånga dagen.

 
Barnen har sovit över hos mormor och morfar och vi har tagit en oförskämd lång sovmorgon. 
 
Men nu tar vi och fångar dagen ♥
 

fredagsmys.


Vi hittar på bus jag och storebror medan lillebror är och leker med en kompis. 

Att få sitta fram i mammas bil när inte en gnatig lillebror är med, lite shopping och gofika på mysigt cafe' en fredagseftermiddag är fint som snus det! 

vår.

 
En välbekant doft spred sig imorse då vi öppnade ytterdörren och barnen skulle iväg med bussen till skolan. Nu letar den sig in i huset bland skrymslen och vrår och man hade önskat att man kunde haft nåt bra nässkydd inne ;-) 
 
Nu är våren här! 

fotbollsfamiljen.

 
Sedan någon vecka tillbaka har den börjat. Fotbollssäsongen.
 
Både så innerligt roligt att se barnens glädje i ansiktet då de stolta kommer hem efter en träning. Men även så innerligt tidskrävande.
 
Både måndag, tisdag och onsdag. Hinner man med något som kallas livet efter arbetet också?

många järn i elden.

 
Sila sås till den långkokade ungskycklingen, koka potatis, steka pannkakor till store sonens utedag imorgon och samtidigt blogga, går det?
 
Såklart, man är ju kvinna ;-) 
 
Idag har mina gubbar haft en riktig utedag. Först premiär för tipspromenad (som lillemann förövrigt levde loppan på hela promenaden så vi morrade allihop åt hans dumheter. En parantes) sedan drog alla iväg med svärmor och svärfar för att sätta upp förtältet till husvagnen vid havet. Men vad har jag då förgyllt mina senaste 5 timmar med i min egentid? Jo, det här; 
 
 
Behövligt. Och lite uteluft fick jag iallafall. 

om kvällen.

 
Kvällen då mamman smuttade på nytt inköpt vin, då pappan drog iväg på bastu med de gamla bygubbarna och var borta på tok för länge, och då lillebror fortsatte att leka Sveriges yngste mästerkock då han hjälpte till med hamburgarna när pappan kom hem.
 
Och så kvällen då man fulsjöng med till tokgammal musik på cd-spelaren och då man upptäckte att de annars så oskyldiga och söta små rådjuren, genast blev förvandlade till omedelbar mat att lägga i frysen då de hade ätit av våra nyplanterade vinbärsbuskar. ***** djur. 
 
Fredagkvällar om våren. Det är väl ändå nåt alldeles extra det, om man bortser från avbiten bark.

välkommen fredag.

 
Efter att ha kunnat arbeta en hel skön arbetsvecka med snorig näsa - som man i dessa tider knappt vet om det är allergi eller förkylning - är fredagen mer än välkommen!
 
Ikväll blir det grill och fredagsmys ♥
 
 
 

att hetsa.

 
Varför hetsstädar man toaletten och köket kl 20.30 om kvällen? 
 
Jo, för att imorgon har svärmor (eller var det sambon?) bjudit in sig själv i huset efter att ha hämtat barnen på fritids medan jag jobbar mellan fotboll och simskola. 
 
Vet precis vad en bekant till mig skulle sagt;
"Men, herregud, jag hade då aldrig hetsstädat innan ett besök hemma hos mig. De får ta det för var det är; eller städa själva!" 
 
På A svarar jag; ja, jag vet att jag behöver släppa lite på min pedantiska sida.
 
Och på B; du känner inte min svärmor
 
Hepp ;-)

hundvakt.


När mina föräldrar var bortresta i helgen fick vi den stora äran att vara hundvakt åt deras hund. Vår lille son hade sett fram emot detta i flera veckor, och efter en lite stressig start där vi undrade ifall vi skulle ro det hela i land, så gick det faktiskt ganska bra att leka hundägare för en dag. 

En långpromenad i kylig vind fick vi på köpet där en stolt liten kille skulle hålla i kopplet och där en trött gäst stupade på sin kudde efter.

Men jag säger nog som min kära mor säger om barnen. Det är roligt att låna, och skönt att lämna tillbaka ;-)
För nån hundmänniska är jag då rakt inte!


Kalmar.

 
Sitter ute i solen och lyssnar på fågelsång, känner koskitsdoft och hör syskonbråkiga hopplösa barn som inte kan samsas på studsmattan. Som vanligt.
 
Min frånvaro på bloggen har berott på att jag varit bortrest med jobbet i två dagar i Kalmar. Just där ligger det några Reggio-Emilia-förskolor som vi på mitt jobb fick 3 biljetter till, att göra studiebesök på. 
 
Jag var först väldigt skeptisk till att följa med då jag inte gillar att åka bort, lämna familjen, bo på hotell med alla ljud och sova på en hopplös kudde. 
 
Men så fel jag fick. 
 
Några väldigt intensiva dagar med start kl 04.40 på torsdagen resulterade i en helt ny upplevelse och en Ipad full med bilder på en lärmiljöer med fantastiskt skapande. 
 
Jag är nu så fullkomligt taggad inför vad som komma skall och hade önskat att min arbetsplats hade full tillgång till kommunens årliga ekonomi ;-) 
 
Försökte ladda upp några bilder förut, men misslyckades. Får se om jag lyckas sen :) 
 
Ha nu en strålande lördag! 

stunden.


Stunden. 

Det är nog den här stunden som jag väntat på i en hel veckas tid. Alltid har det varit fullt upp, påskbesök, fix i trädgården, åka till goda vänner, ta familjepromenader, rasta barn, fixa isolering till vinden, försöka få barn att lära sig cykla, sära på syskonbråk i soffan, laga oändligt mycket mat och lyssna på barn som inte kan det där med att varva ner utan istället tjata om kompislek.

Men nu stänger jag av. Nu får de bråka i soffan bäst de vill, nu får tvättmaskinen surra bäst den vill, diskmaskinen pipa att den är färdig bäst den vill och den gigantiska strykhögen ligga där på köksbordet bäst den vill
Hade det inte vart för den otroliga värmen som gör att jag redan tröttnat på att sitta här i kombination till rinnande näsa, hade jag nog suttit här till sambon kommit hem från jobbet.

För det är ju det där med matlagningen.  

påsklov.

 
Påsken har varit helt fantastisk med varmt, soligt väder alla dagar. Så himla skönt! 
 
Nu tar det underbara påsklovet vid med två lediga dagar och visst hade jag lite funderingar igår i det tokvarma vädret ifall jag skulle hålla fast vid min överaskning till barnen inomhus, eller om vi skulle ta en dag utomhus? Idag är det inte så mycket att fundera kring längre då det stormar, är kallt och himlen är grå igen. 
 
Nu tar vi och fångar dagen ♥

att fixa i trädgården.

 
 
 
Lite härligt halvtrötta (och bakfulla) hela gänget sedan gårdagens träff med härliga vänner, tackade vi blankt nej när sugna lekkompisar började höra av sig redan vid 10-snåret och vi gav oss ut i skogen för att finna nya vägar att upptäcka i vårsolen till en liten medhavd fikakorg. Extra härligt ihop med en liten gaphalsig kille som sovit 7 timmar på natten ;-)
 
Sedan var det bara att hugga i till dagens planerade trädgårdsfix bland de otroligt vildvuxna vinbärssnåren som vi rensade bort och sparade uppradade på annan plats. Lite mer berg fick vi också rensat fram och så chansade vi på att flytta lite lupiner. Bära eller brista ;-) 
 
Så nu är kroppen härligt stel och mör!
 
 
 

påskharen.

 
 
 
  
 
 
Vi väntade och väntade och väntade. När skulle egentligen den där haren komma?
 
Men så funderade vi också på om den där gigantiska korgen, som var överfull med godis från alla håll och kanter igår, kanske gjorde att han inte skulle komma idag?
 
Men så ringde det helt plötsligt på dörren och barnen fullkomligt rusade. 
 
Och där, där låg ju ett brev. Med massa kluriga gåtor om vart vi skulle gå för att hitta skatten. Äntligen! 

Påskgubbarna.

I
 
Idag förbereder vi oss inför påsk! 
 
Hoppas att ni har en fin långfredag ❤
 

skärtorsdag.

 
Barnen är satta på skolbussen och har nu lektion i skolan. Just nu borde jag borstat tänderna, släckt och låst huset för att bege mig till jobbet och en lång dag som inte skulle slutat innan kvällen efter att både barnen och sambon skulle kommit hem. 
 
Men istället sitter jag här i soffan, har precis ätit frukost och tittar på nyhetsmorgon i lugn och ro. Strax ska jag ta mig en titt på vilken mat som ska inhandlas och ta mig en liten tur. 
 
Idag tog jag en föräldraledig dag och klockan 13:20 kommer barnen hem så vi kan umgås allihop och fortsätta påskledigheten. 
 
Att ta en dag ledigt känns helt rätt! 
 
  
 
Barnen kommer hem med påskpyssel. Och mitt mammahjärta smälter ♥
 

Dove Oxygen & Moisture från Buzzador.

 
Har återigen fått äran att vara en av de första att få prova ett exemplar av Dove Oxygen & Moisture schampoo och balsam i ett uppdrag av Buzzador. Dove Oxygen & Moisture återfuktar håret på djupet samtidigt som det ger mer volym från rötterna, och produkterna är speciellt utvalda för fint nordiskt hår, som är den vanligaste hårtypen i Norden.
 
Så, vad tycker jag då om Doves nya produkter?
 
Jag har alltid haft väldigt tjockt hår med mycket självfall, och har ofta svårt att hitta schampoo som passar mitt hår kombinerat med vårt eget brunnsvatten. Och som vanligt första gången när jag använder ett nytt schampoo och balsam reagerar mitt hår med att bli väldigt trassligt och det var med en stor suck som jag nästan gav upp hoppet med att lyckas att använda Dove Oxygen & Moisture till mitt egna hår.
Men så gav jag schampoot fler chanser och tycker att det är riktigt bra.
 
Varför?
- Det löddrar riktigt ordentligt.
- Det har inte en skarp onaturlig lukt. Det luktar gott och inte alls starkt.
- Schampoot är genomskinligt - känns nytt och fräscht med tanke på att många andra schampoo är färgade.
- Det är lätt att skölja ut.
- Håret känns luftigt, lättarbetat och fräsch när man kammat det.
- Håret behöver inte schamponeras ofta - jag kan till och med vänta upp till 3 dagar utan att tvätta det och det känns inte fett eller livlöst.
 
Kommer jag då att köpa Dove Oxygen & Moisture schampoo och balsam i fortsättningen?
 
Jo men visst!
 
Då kan jag även tänka mig att prova det andra schampoot och balsamet i serien - Dove Pure Care Dry Oil - ett schampoo med extra olja som tränger in i håret och återfuktar och ger mer silkeslent hår.
 
 
Tusen tack Buzzador för att jag fick prova på Dove Oxygen & Moisture schampoo och Balsam!
 
 
Vill du också vara med i Buzzador? Det är lätt att gå med och helt gratis få prova på olika toppprodukter när man själv önskar delta. Det enda du behöver göra är att sprida budskapet om produkten genom att berätta för dina vänner och bekanta och diskutera med dem, dvs Buzza. Sedan är det bara att återrapportera till Buzzador!
 
Gå in via följande LÄNK och anmäl ditt intresse!
 

RSS 2.0