att knyta ihop 2015.

År 2015 är så snart till ända. 
 
Vad har hänt? Här kommer en återblick!
 
 
 
 
 
Januari.
 
Vi hade ett långt och härligt jullov allihop och vi sov som knubbade sälar även detta jullov och jag undrade hur jag skulle kunna orka börja jobba igen. 
Jag inhandlade en viktväktarbok från jultidningarna som barnen sålde och hade väl förhoppningar på att kunna hålla i den trenden... tja, vi gjorde något recept iallafall. Men det säger ju inte att vi kan göra ett nytt försök nästa år ;)
Den efterlängtade älskade snön och vintern kom så äntligen och jag hittade istället en ny trend  att koka te med ingefära i, för det skulle vara så nyttigt enligt en go kollega. Och visst var det jättegott, men så festade vi visst loss på både en och två semlor istället allt emellanåt medan lillebror fick värsta lunginflammationen som hette duga. 
 
 
 
 
 
Februari. 
 
Vi hittade äntligen ett nytt kylskåp på blocket så att vi kunde sälja det andra, betydligt mycket mindre, till någon annan och jag proppfyllde mitt nya med M.A.T!!!
Vi renoverade återigen i vårt sovrum. Efter att ha tänkt till efter ytterligare en gång, struntade vi i heltäckningsmattan och gav efter för det slipade gamla charmiga trägolvet. 
Vi åkte iväg på genrep på melodifestivalen för att trotsa allt vad sjukdomar som öroninflammation och lunginflammation hette, så himla kul!!
Jag frossade i februari-tulpaner och barnen hade ett gott sportlov då vi tog ledigt tillsammans en dag och drog på utflykt hela familjen.
Och så gick jag och vann biobiljetter.
Till han den där omtalade Mr Grey. 
 
 
 
 
   
 
Mars.
 
Tänk vad ett år går fort, nu firade vi ett år som bosatta i huset!
Våren började så äntligen att visa sig och solen värmde, jag ville skrika vårskrik och började vårstäda i trädgården alldelels för tidigt enligt somliga och jag hittade massa brännässlobebisar, och andra mer trevliga blommor.
Jag tog det stora klivet med att börja lämna blod.
Som bara det var ett kapitel i sig och som jag än idag funderar över om det var rätt beslut, jag med min spruträdsla och dåliga blodvärden?
Vi sov på nedervåningen lite provosoriskt då vi slipade färdigt golv och vår walk-in-closet i sovrummet, men det kändes som helt rätt beslut när det äntligen blev färdigt!
Jag fick återigen ett återkommande litet break-down och funderade på bloggens vara eller icke-vara, jag funderade mycket på vad som var viktigt i mitt liv och att jag ville bara komma bort på semester... långt bort. Varför gjorde alla andra det och aldrig vi? Som jag längtade...! Och längtar fortfarande. 
Och så firade vi världens finaste 10-åring i huset med buller och bång då store sonen fyllde år ♥
 
 
 
 
 
April. 
 
Barnen kom hem med påskpyssel och mitt hjärta smälte som glass i vårsolen - som sken och värmde något otroligt!
Alla knoppar om våren - visst kan man bara älska våren?!
All fågelsång, allt nytt som växer upp - till och med grannens koskit i hagen - jag bara älskade det!
Även om näsan rinner så att man inte vet om det är allergi eller förkylning, så bara älskar jag våren och att äntligen kunna vara ute och andas frisk luft. Hänga ut kläder på tork och bara sitta i ett soligt hörne av huset och blunda i solen. 
Och påskharen kom och gömde skattletarbrev runt huset så vi fick ge oss ut på äventyr och på påskkvällen blev vi bortskämda av goda vänner med mat och lek. 
Vi gick bananas i trädgården där vinbärssnår och mossa rök när vi letade fram ännu mer berg och försökte fixa iordning i kaoset. Och drömde oss bort till när allt skulle vara färdigt... 
Och vi åt och drack gott om fredagskvällarna med grill.
Och så firade vi 18 år ihop tillsammans. 
 
  
 
 
  
 
Maj.
 
Sambon letade fram fönster i trappan och jag försökte mig på en ny bana i livet. En mer nyttigare bana med smoothies och rawfood bollar.
Som barnen ratade, hahaha!
Vi var på vårliga iskalla kosläpp med vänner och jag bara längade efter sambon som var iväg på kurs och jag fick ensam slåss med den trotsige 6-åringen hemma. 
Månaden Maj - är den så rolig egentligen? Allt som ska hinnas med hit och dit när säcken ska knytas ihop inför sommarlovet. Möten, utvecklingsssamtal, avslut, möten om skolstart och möten om fritids-start. Och inköp av skolavslutningskläder. Stress, stress, stress...
Det enda som är bra med Maj är väl att jag fyller år ♥ Hur många år är bortglömt sedan länge.
 
 
 
 
 
Juni. 
 
När skulle sommarvärmen komma? Barnen firade sin första skolavslutning i långbyxor och man trodde nog att månaden Juni tagit fel på typ Oktober när stormarna ven utanför. 
Sambon köpte gotårta på sin födelsedag som han läskade mig med via mms på jobbet och jag var extra stolt i mammahjärteroten över hur barnen kom hem med årets arbeten från skolan. Att min lille hoppis-och skuttiskille ändå hade kämpat med sina små bokstäver i förskoleklass. 
Regnet föll ned vareviga dag medan midsommardagen firades här hemma hos oss ihop med min syster och sambo som skämde bort oss med tipspromenad, och jag gick omkring som en utbränd jobbzoombie medan sambon hade semester och barnen extra långt sommarlov. 
 
 
 
 
 
 
 
Juli. 
 
Det man går och längtar efter, så äntligen, Juli och semester ♥ 
Iallafall ihop i hela två veckor...
Jag njöt den korta tiden som vi fick vara tillsammans, för visst är det roligare att vara två?
Vi drog till min syster och snyltade fläderblommor just på dagen som jag gick på semester och det blev äntligen värme så att vi kunde åka och bada i vår lilla sjö. 
Vi åkte på konsert, både med sonens stora idoler Samir och Viktor och älskade Roxette, och vi hade den mest korta husvagnssemestern vid havet i mannaminne, hela tre dagar innan sambon fick nog och längtade hem. 
Men så kom vi också iväg på en riktig semstertripp, vi njöt av några dagar i Danmark då vi besökte Legoland med min familj och åt danska wienerbröd, spelade spel och köpte det där fina rose´vinet som bara finnes i Danmark. Och vi sov i ett rum med djurtema på ett litet sött pitoreskt vandrarhem. 
Och så fyllde minstingen i familjen hela älskade 7 år ♥
 
 
 
 
 
 Augusti. 
 
Månaden då man ska ladda upp igen efter ett långt härligt sommarlov. På min sista semstervecka kom verkligen värmen och jag njöt varenda dag innan jobbet åter kallade. 
Jag läste stressböcker och satt och grät av igenkänning över hur bra boken var och läste den både en och två gånger innan den skulle återlämnas.
En mamma i store sonens klass öppnade eget bageri och vi köpte limpa efter limpa och njöt. Och jag drömde om en egen bakmaskin.  
Jag började på yoga här i vårt lilla samhälle och när jag och barnen var vid havet så kidnappade jag min syster för att åka och äta glass. 
Som tradition sig bör åkte jag och barnen tåg till Varberg och jag njöt och andades lite extra över att vi alla var tillsammans. Till och med när två arga barn spelade minigolf. 
Och ett helt nytt liv började för mig på fredagar. Att vara ledig medan bägge barnen var i skolan.  
 
 
 
 
   
 
September.
 
Vi luskammade barn, frossade i äpplen i alla dess olika former och jag och lillebror sysselsatte oss med värsta tacokalaset på en vanmlig sketen torsdag medan store sonens klass var på läger med skolan. 
Vi trodde att barnen skulle sova över hos kompisar så att vi kunde dansa på bordet natten lång, tills vi fick ett samtal vid midnatt..
Och efter den händelsen fick ene sonen ett höstligt psykiskt bryt som hette duga och som inte gick över efter innan lång tid och många läkarbesök. Och vård av barn.
Sambon gjöt en betongplatta till mitt lilla symaskinsbord och jag frossade i vit ljung. 
Och jag höll på att kräkas över hur min illaluktande krukväxt i tv-rummet slog blom, så doften spred sig i hela huset ;)
 
 
 
 
 
Oktober. 
 
Månaden som handlade om gråt och ekonomiska bråk oss emellan, fortsatt renovering i trappen och om att överleva den årliga älgjakten ensam med barnen. 
Inhyrda grävskopor som skulle gräva avlopp gjorde stora spår ute på vägen och jag gick och drömde om våren. 
Och jag orkade inte blogga och var förmodligen trött på det mesta i livet.
Händelser skedde på jobbet som satte djupa spår i både minne och kropp och för första gången på 7 år googlade jag upp arbetsförmedlingens hemsida. 
När jag nu gör en återblick märks det att hösten tar på mina krafter, bilderna i kameran är helt plötsligt lätträknade och inläggen på bloggen liksaså när det känns som att man skriver ut i tomma intet och inte får någon respons. 
Men mitt i allt det där evinnerliga höst- och mörkereländet rymde jag och sambon iväg på en välbehövd hotellövernattning, bara han och jag och våra långa förlovningsår tillsammans, jag köpte en nyare bil och jag och barnen gick på hötslovsbio och satte minnesljus på gravar hos mormor och farmor. 
 
 
 
 
 
November. 
  
Månaden som mest kantades av renovering hemma, både ute och inne. För att fly från allt, rymde jag till shoppingens mecka, Gekås. 
Vi hade Halloweenmiddag hemma, och så började barnen bli sådär härligt höstligt förkylda och önskade spenatsoppa till min älskade jägares förtjusning. För ni vet det där med jägare och vegetarsik mat. Men spenatsoppan gick visst ner efter hans älskade farmors minne. 
Men så kom äntligen Advent och ljusstakar. Och vi tände första ljuset ♥
 
 
 
 
 
December. 
 
2 år som husägare!
 
December kom, och December gick. Istället för snö, kom storm. 
Efter förra årets höst- och julhets, lyssnade jag på kroppen och försökte ta det lugnt. 
Och det blev faktiskt jul ändå. 
Vi har nu ännu ett långt skönt jullov tillsammans som ikväll avslutas i goda vänners lag. Så nu måste jag sätta fart med att förbereda deras ankomst ♥
 
♦ Med önskan och förhoppning om att vi får ett fint nytt år allihop ♦
 
Gott Nytt År ♥
 

lugnet?

 
"Världen går inte under om du inte gör det här idag. Det är väldigt sällan det är dödlig utgång"
Ernst Kirchsteiger
 
Hade önskat att de här mellandagarna mellan jul och nyår vore något av de lugnaste på året, men istället stannar vi uppe på tok för länge, smuttar rödvin en helt vanlig tisdag, sover alldeles på tok för länge och går om varandra i våra sysslor som vi härjar runt med. Fast vi hann ju faktiskt ta en liten macka ihop nyss vid köksbordet...
 
Och när inte barnen syskonbråkar, är lillebror är lika högljudd som vanligt och storebror lika lillpolisaktig som vanligt. Eller så är de helt drogade framför varsinn Ipad eller Fifa16. Och de har väl förmodligen det mest tråkigaste lovet på mannaminne. Men visst är det där "att inte göra något och ha lite tråkigt" ganska nyttigt, eller hur?! 
 
Så vi städar, tvättar sängkläder, köper nyårsraketer och förbereder inför nyår och härjar runt som duracellkaniner som vi annars gör när vi inte är lediga. De där julpralinerna får nog sparas till nyårsdagen.
 
Fast jag ska inte klaga, vi har det ganska mysigt ändå, för vi är ju iallafall lediga hela högen, jobba får andra sköta om :)

snön.

 
Snön kom. Och snön stannade. 
 
Idag kommer svärföräldrarna på fika och sedan tror jag att vi behöver komma ut i snön litegrann. 
Bäst att ta tillvara på den lilla som finns kvar :)

annandagen med lutfisk.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Som tradition med min familj på annandagen, lutfisk till de mer vuxna, och köttbullar till de mer barnsliga.
Och en och annan mus till de mer slingriga. 
 
Tusen tack fina syster med sambo för en kul kväll som tog slut alldeles för fort ♥
 

Julafton.

 
   
 
 
 
Julafton 2015. 
 
Hoppas att ni hade en riktigt fin julafton!
Själva har vi som tradition att vara hos både sambons föräldrar och min familj på en och samma dag. Dagen bjöd som sig bär på för tok för mycket julmat och på tok för många paket (iallafall till barnen, haha!), lite nytt umgänge ihop med två helbusiga kattungar och min systers hemgjorda snaps långt in på kvällen. 
 
Lika länge som man väntat på denna dagen, lika fort gick den över.
Och snipp, snapp, snut så var årets julafton, slut!
 

God Jul

 
God Jul allesammans!
 
Hoppas att ni får njuta tillsammans med någon när eller kär denna julafton ♥

renoveringen so far.

 
 
"Varför lägger du aldrig upp några bilder från hallen?" frågade sambon häromdagen. 
 
Okej´rå. Håll till godo med några skrytbilder från min andre hälft ♥
 
 
 
 
Det där jobbet som vi tänkte börjat på för 2 år sedan börjar äntligen att komma iordning ♥
 
Nu är det väl egentligen bara lite nya möbler till övervåningen, några nya dörrar, dörrlister, en annan lösning på trappräcket och ev. en ny ledstång av något slag (behöver man ha det egentligen?) som saknas?
 
Nu kan vi äntligen gå över till att fixa iordning i barnens rum. Eller ja, sambon kan gå över till det. 
 
Är det någon som möjligtvis känner till en bra rörmockare som faktiskt kommer och gör sitt jobb, tar jag mer än tacksamt emot det tipset...!!!
 
Ha en fin dan-före-dan-kväll allihop ♥
 

provsmakning pågår.

 
Provsmakning pågår för fullt här hemma inför nyår. Idag är det ett tips från en kollega som prövas. 
 
Och lillemann som inte gärna älskar denna typ av maträtt jublar varenda lördag 
"åhh, neeeejj, inte detta igen mamma!" 
Haha!! 
 
Nyårsvinet ska provsmakas till med - spännande ;-) 

dagen efter.


Lördag morgon i December.

Resultatet av dagen efter kvällen före, just nu känns det helt rätt att jag bara drack cola ;) 


... och tillbringade lite fredagsmystid i ishallen med endast 7 andra amatörhockeyspelare som sällskap, innan vi fick mat hos mina föräldrar 💙

Ha en fin lördag! 

pepparkakspannacotta.

 
Sista dagen innan jullovet för barnen!
Jag passar på att frukostfredagsmysa innan barnen är tillbaka med skolbussen redan om 2 timmar. Sedan är det mamma-barnmys dagen lång för till kvällen får jag invasion av ett gäng karlar från sambons jobb, så jag och barnen får pysa till Tacofredag hos mina föräldrar :)
 
Vad sägs om en pepparkakspannacotta på fredagen? 
Jätteenkla att göra - kan det bli så mycket juligare ♥
 
 Till 2 stora / eller 4 små glas

1 1/2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 knapp tsk pepparkakskrydda i påse

Serveras med grovhackad choklad eller pepparkakekross 

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter innan. Koka upp grädde, socker & kryddor.

Låt sjuda ett par minuter och ta sedan bort från plattan.

Krama ur vattnet ur gelatinet och vispa ner i gräddblandningen. Vispa ordentligt så att allt blandas.

Häll upp i glas och ställ kallt minst 4 timmar innan servering.

 
Ha en fin fredag ♥
 
 
 

min lille bläckfisk <3

 
Han kämpar och kämpar min lille bläckfisk på simskolan.
I med- och motvind, i tårar och i glädje. 
Som tur var fick vi ta med en liten bläckfisk hem idag på avslutningen. 
 
Vilket underbart privilegium att få somna brevid en liten kille som luktar en blandning av dubbeldusch i håret och simhallsvatten och som snusar en på halsen ♥

Lucia.

   
 
Den långa helgen är så till ända igen!
Fullt upp på agendan igen som sig bör på helgen. Både utegran, fixade ljusslingor, lite tomtar, julmat och pepparkakshus har hunits med. Lillebror tyckte att en massa tomtar på loftet var snyggt. Jojjomen. 
 
Och en tidig luciamorgon firades ihop med en sambo som facebookade och två barn som spelade på Ipads ;) 
 
Hoppas att ni själva har haft en fin helg! 
 

shoppingfredag!

 
Hejhej lediga fredag ❤ Här är det fullt upp som vanligt! Att blogga till omvärlden går fetbort...
 
Man tänker på fredagen att man snabbt bara drar till stan för att inhandla några få julklappar som man vet
vart man ska köpa. 
Det går ju fort, eller hur? 
 
Kanske är det så att mina kära släktingar, som jag ska köpa julklappar till, önskar sig för annorlunda saker?
Eller så är det jag som stressar runt som en yr höna och dessutom får massa extra inköp av kära sambon på köpet som ska hinnas med.
Hoppas på första alternativet.  
 
Den lediga dagen gick i ett nafs som vanligt o istället för att vara hemma med massa egentid med stor tekopp utan barn som leker med kompisar hela dagen, har jag tömt plånboken och precis anlänt hemmet.  
Pjuh!
Och inget fick jag köpt till mig själv, det var ju synd. 
Måste antagligen åka igen, hehe.
 
Ikväll ska vi på försenat födelsedagskalas för världens finaste gudbarn.
Fredagsmys på hög nivå 💛

storm.

 
 
Visste knappt om jag skulle våga mig ut i förmiddags, eller bara stanna kvar under en varm filt i soffan och stanna där till söndagkväll? 
Det drar i hela huset och vinden viner i fönstren. "Helga" är här för att stanna. 
 
Ikväll är det julfest med jobbet, i just stormens öga.
Och jag har lovat att köra. 
Hoppas verkligen att blåsten avtar ♥
 
 
 

RSS 2.0