bakdagen.

 
Sommartid. Om man sover länge så blir dagen ännu kortare än räknat ;-) 
 
Eftersom dagen bjöd på grå himmel och regn satte jag fart redan efter frukost (eller så kan man kalla den brunch...) med att hinna med lite planerad bakning som jag tänkt sedan länge. Både mums-mums, kalljästa frallor och en citronpaj hanns med innan det var dags för lunch och pyssel med lite vårstädning och utröjning i uteförrådet där jag hittade allt möjligt att skänka eller att försöka sälja vidare medan sambon eldade en stor brasa med gamla pinnar från vår vildvuxna tomt. 
 
Och citronpajen då undrar ni? Snygg, men skjut mig vad sur, även för en sån som jag som älskar citron, haha!
 
 

Earth Hour.

Det blev en kort variant på Earth Hour detta år eftersom vi inte var hemma först. 
Men så kom vi hem och landade i soffan till Gladiatorerna och släckte alla lampor.
Mysigt, och lite läskigt...


ledig frånvaro.

 
Idag var det en daggig morgon när jag och en lite halvkrasslig son gick till skolbussen. Skickade med honom halstabletter så får vi se om han orkar hela dagen eller om han blir hemringd. 
 
Jag har tagit lite ledigt från nätsurfandet. Ibland behöver man ha det för att orka ta ikapp, orka ta nya tag, orka tag tag i det andra som också är viktigt i livet. Ibland har man ju lite ups och ibland har man lite downs, helt normalt, eller hur? Den här veckan har verkligen varit lite upp och ner och efter förra hektiska helgen ville jag bara megapausa denna istället, och när det då dyker upp saker som styrs över mitt huvud blir jag bara ledsen och överkörd. Jag känner mig trött och funderar över vad som som är viktigt i mitt liv. Vad jag mår bra av? Vad jag vill? Att inte behöva känna att vara till lags för alla andra när man egentligen inte känner att man vill. Eller orkar. Varför gör man så? Skulle behöva få komma bort ett tag och bara få göra något roligt. Har ni något roligt på gång? 
 
På jobbet har vi arbetat underbemannade för att det inte har funnits någon vikarie, och det har varit samarbetssvårigheter, det tar på krafterna. I luften verkar det nu har kommit pollen, för jag har känt mig ovanligt trött och bara blöder näsblod, det tar på krafterna. Jag och sambon har fräst på varandra när man har tyckt olika, det tar verkligen på krafterna. Det fina vårvädret försvann poff och återigen är det grått och regn och man fryser in i märgen, det tar på krafterna. Jag och lille sonen har bråkat med varandra på min enda tidiga dag när jag bara ville njuta av stunden och det tog på krafterna.
 
Men det som, faktiskt, tar mest på krafterna just nu är nog att min stora receptsamling på sambons relativt nya dator, helt bara har försvunnit och filen inte går att öppna. Nästan 150 sidor med mat i olika format som jag sparat för att provlaga. Mat till helgerna, kakor till fikat, efterrätter till påsk, sommarens sallader, höstens inlagda kantareller, you name it. Jag som älskar att prova nya recept samlar på mig här och var och nu är de bara puts väck. Jag blir så himla ledsen! På mig själv mest för att jag inte sparat på en hårddisk. Men vem kan tro att det behövs på en bra dator? 
Tack vare en kunnig jobbarkompis till sambon blev så det problemet ett minne blott. Vad jag nu har gjort? Sparat på hårddisken fort som snusan!!
 
 
Näväl. Vi lever iallafall. Fastän vi är ledsna. Men idag är det en ledig fredag igen för mig och lille grabben, men jag undrar jag vem som är mest glad efter en veckas jobb över att vara ledig egentligen? 
 

kalashelg

 
10-årskalasen är till ända och vi kan pusta ut. En nöjd 10åring fick många paket och fick blåsa ut ljus på tårtan. Och som vanligt blev värdparet inte färdiga i tid, som vanligt fick man knappt prata med någon annan för allt som ska fixas och trixas runtomkring, och som vanligt tyckte man att tiden gick på tok för fort. Och som vanligt landade vi helt slut med tokmätta magar efter att alla åkt :)
 
Idag passade vi på att åka skridskor på allmänhetens åkning för sista gången denna säsong. "Kan vi åka 10 varv mamma" vad det en liten pigg 6åring som frågade. Men visst, fast det hela slutade nog på upp emot 21. Om man frågar den lille personen i fråga ;-)
 
 

Fredagsrock!

 
Dagens självmord är avklarat genom att både åka med bägge barnen till skoaffären och genomlida på tok för lång tid med stånk och stön, för att sedan komma på ide´n att gå till lilla samhälls-mataffären med samma barn. Jisses ♥
 
Men nu, lilla fredagsvinet är uppphällt! Sambon drog snabbt till bastu och barnen är på tok för hungriga i soffan *hrmf*.
 
Ikväll är det after work här i grannstället bygdegården så jag tror att det kommer att bli lite extra rock som hörs genom natten. 
 
Såg nu solförmörkelsen? Här var genomgrått så jag och lillemann brydde oss inte om att ens gå ut... 
 
Men det vi bryr oss om är, att som många andra, ta på oss omaka par strumpor för att hedra Rocka sockorna idag ♥
 
Olika är roligt! 
 
Läs mer om rocka sockorna HÄR

en 10-åring!

 
Idag har vi firat en 10-åring i huset! 
 
Store sonen har fyllt år och efter skolan blev det bowling och önskemat på McD ♥
 

kalasdags!

 
Idag, efter många års tradition, firar store sonen sitt 10årskalas ihop med en klasskompis i ortens gympahall.
 
2 timmars bus med godis och fika och härlig lek! Tur att de är så stora så att de sköter sig själva :) Fick sms tyvärr att den andra mamman var sjuk, så vilken tur att jag får två stora starka pappor vid min sida som hjälper till!
 
I eftermiddag fortsätter kalasandet då sambons mormor fyller hela 90 år!! 
 
Hoppas att ni har en fin lördag, med kalas och utan :) 

vår i luften.

 
 
 
 
 
 
Att få ha sin "sluta tidigt dag" på jobbet och åka hemåt och möta upp inte en, utan två skolbarn vid skolbussen och rufsa runt i deras vindrufsiga hår medan vi småpratar om dagen.
 
Att få fixa ihop mellis och dra fram det lilla glasbordet som stod inknött i ladan och sätta oss i solen på varsin stol och äta hönökaka med ostskivor och yoghurt med favoritmuslin medan vinden drar kallt om öron och näsa.
 
Att få bara sitta där ett tag för att stilla magkatarren from *** och småtitta på barnen som är som galningar på gungorna så att deras jackor blir alldeles bruna av våt gräslera. Everywhere!
 
Att sedan så få sig ett litet ryck och småkratta en del av gräsmattan som är full av grenar från vinterns stormar och vara så fullkomligt stolt över sin insats - som bara störtdyker när sambon säger vid hemgång att man inte ska kratta än för det kan skada gräset (men who the *** care anyway liksom. Stolt ändå!)
 
Och att när man sedan går omkring och gnolar där i sin trädgård medan solen sänker sig bakom husknuten och man hittar små söta vårtecken, och att till och med myrorna i stacken vid komposten har fullt upp, det gör att man ändå får ett litet hopp om att efter regn kommer solsken och vår.
 
Ända tills man hittar de där jädra brännässlorna i vinbärsbuskarna.
 
 
 
 

den soliga dagen.


Visst gick man där och småsurade och sparkade smågrus på jobbrasten och tänkte i banor som att "det var då väl självaste *** att solen skulle lysa idag och inte igår när man var ledig". Till råga på allt att resten av familjen var hemma och lediga pga stängd skola... utan mig!!

Men så fick man även tänka på att vilken tur att man ändå har det jobb som man har. Att kunna gå där och småsparka grus på rasten och sedan ha förmånen att vara ute 2ggr till under dan mellan alla måndagsmöten. 

Och att de säger att det ska regna igen imorgon? Det tror jag inte ett dyft på! 

den andra chansen.

 
Mello och andra chansen. 
 
Man kan undra om jag ger min allra första egengjorda smörgåstårta en andra chans med ;-) 
 
Hoppas att ni har en alldeles förträfflig kväll ♥

förmiddagens göra.

 
Förmiddagens göra (med hela näsan full av damm) är att dammtorka tak, väggar och fönster i sovrummet så att sambon imorgon kan sätta golvlist. Känns lite på tiden efter snart 10 månader utan :-) 
 
Och så skriver jag långa listor då eftermiddagens göra är att åka till västSveriges största varuhus medan de busiga fredagsbarnen får leka hos mormor och morfar under tiden :-) 
 
Hoppas att ni har fin fredag ♥

filmen.

 
 
"Min kritik handlar om den tröttsamma skildringen av kvinnan som värnlöst våp som blir sexuellt frälst genom att bli ägd, styrd, kontrollerad och dominerad av en – tadaaa – MAN. Har vi inte nog av patriarkatet som försöker bestämma över kvinnors kroppar, utseenden och sexualitet redan? Har vi inte hela samhällen där kvinnor styrs av talibanmän? Räcker det inte med att kvinnor våldtas och mördas av sina män eftersom dessa kvinnor vägrat inordna sig, vägrat låtit sig kontrolleras? Man kan ju tycka jag helt saknar humor och att jag tar skitboken på för stort allvar".
 
Det här läste jag på facebook i en insändare skriven av en känd debattör och författare medan jag skakade på huvudet.
 
Herrejösses. Snacka om att de där böckerna - och främst filmen - har fått alldeles för stor uppmärksamhet på ett knepigt sätt.
 
Jag tycker ju att det beror ju lite på vad man VILL se. Vill man se filmen där en värnlöst fjolla blir ägd och kontrollerad av en knäpp dominant psykopat till man så ser man det. Vill man se det att det alltid är kvinnor som blir utsatta för vad som helst av män runt i världen och att de har fri tillgång till allt vad de gör, hur de ser ut, vad de har på sig och hur de talar så ser man det. Vill man se det som att det är patetiskt att en liten näpen tjej helt plötsligt kan göra en man med heltaskig bakgrund "normal" igen, så ser man det. Och vill man se förlegade könsroller så gör man det.

Eller så ser man helt enkelt att det är en simpel film baserad från en bok, dessutom skriven av en kvinna, som skildrar en knepig kärlekssaga mellan man o kvinna med lyckligt slut. Sen att det är en massa bdsm-lekar kan man ju tycka både det ena och det andra om. Men alla är vi olika i vår herres hage :)
 
Jag tar inte filmen på blodigt allvar, bara en helt schysst påhittad film där jag både rodnades stort, skrattade, log och grät. Vilken tur att sambon satt brevid och såg mig så att jag kände en liten varm hand komma smygande när tårarna föll.
 
Ser faktiskt fram emot film nr.2!
 
 

ryggsim.

 
Idag var det ryggsim på schemat på simskolan. Och som vanligt blir vi föräldrar bortskörda, så jag fick stå de sista 10 minutrarna och demonstrativt titta utanför, för att överhuvudtaget se något litet fint framsteg av hur lillemann simmar där inne.
 
5 meter ryggsim. Check!
 
Tröttmössan på! Hur mycket jag än lovar mig att gå och lägga mig tidigt så faller det varenda gång. Men så somnar man också på golvet framför tv;n kl 19;30 då grabbarna tar upp hela soffan. Och sedan är det lönlöst att försöka sova.
 
Men n.u. så! Ha det gott ♥

på främmande vatten.

 
 
När lillemann föddes frågade barnmorskan mig om inte jag hade funderat på att bli blodgivare eftersom det visade sig att jag hade ett "önskvärt" blod. Sedan dess har tiden gått, min rädsla för nålar, blod och sprutor har övervägt min beslutsamhet att ge blod. Men självklart borde man göra det - att hjälpa en annan medmänniska i nöd. 
 
Ända tills när jag satt för en tid sedan och väntade på röntgen ihop med lille killen som hade lunginflammation och en mamma i store sonens klass kom förbi och hade lämnat blod. Då beslutade jag mig. 
 
Efter provtagning idag, med darriga knän, visade det sig att blodtrycket var väldigt bra medan mitt blodvärde var på gränsen till att lämna blod överhuvudtaget. Blev såklart rädd över svaret och har nu ägnat kvällen till att googla "för lågt blodvärde" och fått en del nya tips. Tips som att äta mörk choklad och rött vin låter bra ;-) 
 
Nu väntar jag på svar, får se hur blodcentralen beslutar sig i om jag får lämna blod eller ej. Måste erkänna att jag känner mig lite besviken nu när jag vet att jag är "eftertraktad" fast kanske inte har "värdet" nog. Och så får vi se om magen klarar av de där järntabletterna som jag köpte in på apoteket också :)
 
Hoppas att ni har haft en fin tisdag :) 

tillbaks på ruta ett.

 
För ett år sedan var vi (iallafall någon) fullt beslutsamma över att ha heltäckningsmatta i sovrummet. Men som alla vet, är ju inte en heltäckningsmatta helt gratis och ju längre tiden gick blev (iallafall någon) mer och mer tveksam över om vi skulle ha matta eller inte. Det var ju någon som älskade hur golvet hade blivit i de andra rummen på övervåningen med vitlaseringen som vi gjort. Det var ju bara det att svärfar redan lackat trägolvet i sovrummet så att man inte kunde vitlasera över. För vi skulle  ju ändå lägga matta på. Eller?
 
Sedan dess har tankarna legat på is. Tid att fundera, tid att fatta beslut och tid att ha orken för att fortsätta renovera. Tills igår.
 
I två dagar har slipmaskinen surrat högt för att få bort lacken och idag kom svärfar och vitlaserade golvet medan sambon fick meka bil i garaget och jag steka köttbullar åt utsvullna barn med kompisar.
 
 
Och var vi sover i några dagar? På nedervåningen så där härligt sporadiskt i samma rum som innan.
 
Men den som väntar på något gott ;-)
 
 
 

RSS 2.0